Yıldırım'dan Pekdaş'a 'bağımsız aday ol' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Yıldırımdan Pekdaşa bağımsız aday ol çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2017 16:28

Yıldırım'dan Pekdaş'a 'bağımsız aday ol' çağrısı

Haberin Devamı

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, CHP'li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın 2019 yerel seçimlerinde yeniden aday olacağını açıklaması üzerine sert eleştirilerde bulundu. Sema Pektaş'a bağımsız aday olma çağrısı yapan Yıldırım, "2019'a az kaldı. Keyfini sür. O koltuğu bir daha rüyanda bile göremeyeceksin" dedi.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, mahallelerdeki semt pazarları sorununa dikkat çekmek için Toros Pazaryeri'nde tezgahın başına geçti. Pazarcı önlüğü giyerek vatandaşa domates dağıtan Yıldırım, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın siyaset yapmaktan sorun çözmeye vakit bulamadığını öne sürerek, "Konak Belediyesi, narsizm hastalığına yakalanmış, kibir bataklığında debelenen, hadsiz birisi tarafından yönetiliyor. 3.5 yıldır koltukta oturuyor, tek bir eseri yok" dedi.

"KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI KOLTUĞU STAJ MAKAMI DEĞİL"

Pekdaş'ın yeniden aday olacağını açıkladığını belirtip bunu eleştiren Yıldırım, "Kendisini garantiye almış, Aziz Bey'in adaylığını da açıklıyor. Hem partisinin, CHP teşkilatının hem de milletin iradesine ipotek koyuyor. Sen kimsin? Bu ne aymazlıktır. İddialı olmak başka, ukala olmak başka şey. Bugüne kadar ne yaptın? Konak Belediye Başkanlığı koltuğu staj makamı değil. Belediyeciliği bilmiyorsun. Planın, projen yok. Bırakın Belediyeyi, Meclisi dahi yönetemiyorsun. AK Parti Grubu'na karşı adaletsizsin. Kendi meclis grubunla kavgalısın. Partililerin bile seni sevmiyor. İzmir'in kalbine giremedin, Konak'a yakışmıyorsun. Bu şehrin vitrini de vizyonu da olamazsın. 2013'te bu millet seni seçmedi, o oylar da sana verilmedi. Kimse seni tanımıyordu. Hala daha adını bilen yok. Kendine güveniyorsan, yüreğin yetiyorsa çık bağımsız aday ol. Boyunun ölçüsünü görelim" diye konuştu.

"İZMİR'İ GEÇTİ GENEL SİYASETE DALDI"

Pekdaş'ın hizmet etmek için talip olduğu makamda sadece siyaset yaptığını savunan Yıldırım, "Konak'ı, İzmir'i geçti, genel siyasete daldı. Bir kere sen belediye başkanısın. Önce kentinin yerel sorunlarıyla ilgilen. Gültepe'nin, Yenişehir'in, Basmane'nin çarpık yapılaşmasının önüne geç. Kentsel dönüşümü başlat. Şehrin merkezine araçla girilmiyor. Giren çıkamıyor. İşte, pazaryerlerinin hali ortada. Yasaya göre 2017 yılına kadar bütün pazaryerleri kapalı olacaktı. Hani nerede? Toros pazaryerinin ihalesini dahi yapamadılar. İş yapmak, vatandaşın derdine deva olmak yok. Ama bol keseden siyaset var. Sen siyasetçi değilsin. İlçe Başkanı gibi davranamaz, açıklama yapamazsın. Rozetinle belediyeyi yönetemezsin. O koltukta siyaset yapmaya kalkarsan, bizden sevgi de saygı da göremezsin. Bundan sonra yok hükmündesin" dedi.

"O KOLTUĞU BİR DAHA RÜYANDA BİLE GÖREMEYECEKSİN"

Konak'ın her geçen gün daha yaşanmaz hale geldiğini ileri süren Yıldırım şöyle konuştu:

"Racon kesmekle meşgul. Güya çok çalışmak istiyorlarmış da personeli sürekli savunma yazmak zorunda kalıyormuş. Bunu söyleyen bir hukukçu. Ben hep söylüyorum, diploman senden utanıyordur diye. Konak'ta kuş kondurmuş gibi, yerel yönetici olduğunu unutup, genel siyasete dalıyor. İdeolojik saptırmalarla başarısızlığını milletten gizlemeye çalışıyor. Sen Konak Belediyesi'nde Meclis Grup Başkanvekilimi konuşturmayan kişisin. Her toplantıda meclis üyelerimizin söz hakkını gasp ediyorsun. Doğduğun, büyüdüğün, yaşadığın topraklarla bağın olmazsa, öz kültüründen uzaklaşıp tarihin çöplüğüne atılmış devrimcilik rüyaları görürsen böyle garip bir hal alırsın. Allah şifa versin. Partin, senin gibi, marjinal yapılarla kol kola yürüyenleri seviyor. İnşallah tekrar aday olursun. Konak'ın yakasından seni biz, Konaklılarla birlikte düşüreceğiz. 2019'a az kaldı. Keyfini sür. Çünkü o koltuğu bir daha rüyanda bile göremeyeceksin."

Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!