Yenilikçi fikirler ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Yenilikçi fikirler ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 11:59

Yenilikçi fikirler ödüllendirildi

Haberin Devamı

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileri, '6. Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Sergisi'nde 5 ödül aldı.

Türkiye Bilişim Derneği İzmir Şubesi koordinasyonu, Bilgisayar Mühendisleri Odası'nın katkılarıyla gerçekleştirilen yarışmada, Akademik Bilişim Kategorisi'nde birincilik ödülünü İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar danışmanlığında 'Topographer' adlı projeyle İEÜ Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Tekin Evrim Özmermer, Uğur Çetmili, Ahmet Atatoprak, Selin Önal kazandı. Ziyaretçilerin de en beğendiği projeye oy verdiği yarışmada, en fazla ziyaretçi oyunu alarak Gönüllerin Birincisi Ödülü, Yrd. Doç. Dr. Senem Kumova Metin danışmanlığında 'Applied Deep Learning' projesiyle İEÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Maksim Sorokin ve Mete Berk Ergun'un oldu.

Etkinlikte, Sanayi ve Endüstri Kategorisi'nde ikincilik ödülünü 'Smart Garden' projesiyle Prof. Dr. Murat Aşkar danışmanlığında İEÜ Elektrik - Elektronik Mühendisliği öğrencileri Beste Kesici, Didem Çiftçi, Mert Kalaycı aldı. Oyun Eğlence ve Eğitim Kategorisi'nde üçüncülük ödülünü de, 'Teos Game Project' projesiyle Yrd. Doç. Dr. Gazihan Alankuş yönetiminde çalışan İEÜ Yazılım Mühendisliği Öğrencileri Emre Özdemir, Yiğit Can Dündar kazandı.  Sosyal Medya ve İletişim Kategorisi'nde ise üçüncülük ödülü 'Yoloo' isimli projeyle Prof. Dr. Emrullah Turhan Tunalı danışmanlığında çalışan Yazılım Mühendisliği Öğrencileri Duygu Keşkek, Yasin Sinan Kayacan'ın oldu.

Yarışmada Akademik Bilişim Kategorisi'nde birincilik ödülünü alan 'Topographer' adlı proje hakkında bilgi veren İEÜ Elektrik Elektronik Bölümü öğrencisi Tekin Evrim Özmermer, insansız hava araçlarıyla arazilerin haritasını hızlı ve yüksek kalitede oluşturduklarını, böylece harita mühendislerinin ulaşamadıkları engebeli arazilerin haritasının çıkartılabilmesini sağladıklarını söyledi. Proje sayesinde inşaat yapılabilecek arazilerin miktarında artış sağlanacağını aktaran Özmermer, "Sistem, uçuş sırasında altimetre ve GPS sistemlerinden gelen rakım ve konum verilerini alıyor. Aynı zamanda stereoskopik kamera sistemiyle ikili fotoğraflar çekiyor. Bu fotoğrafları insansız hava aracının, altındaki araziye olan uzaklığını ölçmek için kullanıyor. GPS sensöründen gelen konum verisi ile haritalıyor. Bu sayede daha hızlı haritalar elde ediliyor. İnşaatların süresinde ve maliyetinde azalma sağlanıyor" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!