Yeni yöntemler sertleşme sorununa çare olacak mı?

Güncelleme Tarihi:

Yeni yöntemler sertleşme sorununa çare olacak mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 22:50

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Uygar Miçooğulları, sertleşme sorununun çözümü için kullanılan ‘Şok Dalga’ (ESWT), ‘PRP’ ve ‘Kök Hücre Tedavisi’ hakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı

◊ EREKTİL disfonksiyonun, cinsel ilişki için yeterli ereksiyonun sağlanamaması veya sürdürülememesi olarak tanımlandığını belirten İzmir Özel Can Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Uygar Miçooğulları, erkeklerin yaşadığı en yaygın sorunların başında ereksiyon (sertleşme) problemlerinin geldiğini söyledi. Op. Dr. Miçooğulları, yapılan araştırmaların her üç-dört erkekten birinin ereksiyon sorunu yaşadığını ortaya koyduğunu belirterek, sertleşme sorunu başta olmak üzere pek çok cinsel işlev bozukluğunun tedavisinin, yeni geliştirilmiş olan yöntemlerle birlikte tamamlanabildiğini, bu yöntemlerden öne çıkanların ise ESWT, PRP ve kök hücre uygulamaları olduğunu sözlerine ekledi.

ŞOK DALGA (ESWT)

Miçooğulları, ESWT ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Son yıllarda geliştirilmiş bir yöntem olan ESWT ile penise düşük yoğunluklu şok dalgaları uygulanır. Ereksiyon sorununun tedavisinde uygulanan en yeni tedavilerden biridir. ESWT tedavisi, penisin farklı noktalarına yeni damar oluşumunu desteklemek ve iktidarsızlık konusunda kalıcı düzelme sağlayabilmek amacıyla uygulanır. Rahatsızlığın olduğu bögede kan dolaşımı artırılarak vücudun iyileşme mekanizması devreye sokulur. ESWT ağrısız, yan etkisi olmayan ve ilaç tedavisi gerektirmeyen bir yöntemdir.”

Haberin Devamı

PRP TEDAVİSİ NEDİR?

PRP yönteminin de pek çok alanda kullanılan bir yöntem olduğunu belirten Miçooğulları, bu yöntemin erkeklerde sertleşme bozukluğu tedavisinde aktif olarak kullanıldığını belirterek, şunları söyledi: “PRP’nin açılımını ‘platelet rich plasma’ olarak yapmak mümkün. Bu yöntemde damar yolundan alınan kan, bazı işlemlerden geçirilir. Bu işlemler sonucunda kişinin kanından zengin plazma elde edilmiş olur. Daha sonra penisin sertleşmesini sağlayan kavernöz cisim dediğimiz gövde kısmına enjeksiyon yapılır. Bu yöntem yeni damar oluşumu, dokuların iyileşmesini ve genişlemesini sağlıyor.”

KÖK HÜCRE UYGULAMASI

Miçooğulları, kök hücre uygulamasıyla ilgili de şu bilgileri verdi: “Kök hücreler yağ dokusu içerisinde yoğun olarak bulunur. Vücutta bazı temel hücrelere dönüşebilme özellikleri vardır. Vücutta yenilenmesi gereken bir hücre varsa, oraya gider ve o hücrelerin de yenilenmesini ve onarılmasını sağlar.” Hemen hemen tüm alanlarda kullanılan kök hücre tedavisinin, son yıllarda sertleşme bozukluğunu tedavi etmek amacıyla da kullanıldığını sözlerine ekleyen Miçooğulları, tedavinin uygulanma aşamalarını şu şekilde açıkladı: - Karın çevresinden liposuction yöntemiyle yaklaşık 60-100 cc yağ alınır. - Alınan yağ santrifüj işlemine tabi tutulur. - Kök hücreler özel cihazlarla yağ hücrelerinden ayrılır ve böylece elde yalnızca kök hücrelerin kalması sağlanır. - Elde edilen sıvı hastanın penisine, sertleşmeyi sağlayan tüplerin içine enjekte edilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!