Yeni yatırımlarla küreselde güçlenecek

Güncelleme Tarihi:

Yeni yatırımlarla küreselde güçlenecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2023 12:48

GIDA sektöründeki üretim faaliyetlerinin yanında kanatlı sektörüne de hizmetler sunan; enerji, teknoloji ve tarım alanında faaliyetlerini sürdüren Güres Group, üretimde kapasite artışı yatırımlarla geçirdiği 2022 yılının ardından, yeni yılda küresel pazardaki ihracat payını artırmayı ve hedef ülkelere zengin ürün çeşitliliğini sunmak istiyor.

Haberin Devamı

 

Türkiye’nin en büyük tam entegre yumurta üretim tesisine sahip olan Güres Group, viyol üretimini yüzde 50, pastörize sıvı yumurta üretimini ise yüzde 30 artırırken ürün portföyüne yumurta tozunu da ekledi. Türk markasını dünya pazarında başarıyla temsil ettiklerini belirten Güres Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mustafa Güres, “Türkiye’nin gıda ve yumurta ihracatındaki ürün çeşitliliğini zenginleştiriyoruz. Pastörize sıvı yumurta, bıldırcın yumurtası, bıldırcın eti ve tavuk yumurtasının yanında gelecek yıl yumurta tozunu da dünya pazarına sunacağız. Yumurta tozu daha önceden ithal edilen bir üründü ancak artık kendi tesislerimizde üreteceğiz. Ülke ekonomisine hayırlı olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yeni yatırımlarla küreselde güçlenecek

İHRACATTA ARTIŞ
Yüzde 50 viyol fabrikalarında, yüzde 30 pastörize sıvı yumurta tesisinde, yüzde 20 ise kümes kapasitesinde artırıma gittiklerini anlatan Mehmet Mustafa Güres, yaptıkları yatırımlarla beraber küreselde ellerini güçlendirdiklerini ve ihracatta hedefi yüzde 40 artış olarak belirlediklerini söyledi. AB ülkelerinin tamamını Güres kalitesiyle tanıştırmak istediklerini belirten Güres, sözlerini şöyle sürdürdü; “AB ülkelerinin tamamını Güres kalitesiyle tanıştırmak istiyoruz. İtalya, Arnavutluk, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Bahreyn, Kuveyt gibi ülkelere yaptığımız ticareti geliştiriyoruz. Afrika ve Ortadoğu pazarında ise var olan payımızı büyüteceğiz.”

Tavuk gübresinden elektrik

İHRACATTA hedef ülkelerin arasında Japonya, Çin, Hong Kong, Singapur, Filipinler gibi Uzakdoğu ülkeleri ve Suudi Arabistan olduğunu belirten Güres Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mustafa Güres, yenilenebilir enerji yatırımlarını da sürdürdüklerini söyledi ve “Tavuk gübresinden elektrik üretebilen çevreci biyokütle enerji tesisimiz ile saatte 2.3 megavat elektrik üretebiliyoruz. Ayrıca 2 megavat elektrik enerjisi üretebilen mevcut GES’imizin yanına, 3 megavat daha ekliyoruz. Yaptığımız bu yatırımlarla, sürdürülebilirlik taahhüdümüzün altına bir kez daha imza atıyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!