Yeni nesil için büyük adım

Güncelleme Tarihi:

Yeni nesil için büyük adım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2021 15:41

MANİSA Organize Sanayi Bölgesi, stratejik hedefleri çerçevesinde yürüttüğü istihdama dayalı projelerine bir yenisini daha ekledi.

Haberin Devamı

Manisa’nın genç yeni nesli için OSB’de nitelikli istihdam gücünü arttırmaya dayalı proje kapsamında, öncelikle gençlerin mesleki eğitime yönelmesi ve meslek lisesi mezunlarının da yetkinliklerinin arttırılması için güçlü paydaşlar bir araya geldi. Manisa Valiliği, Manisa OSB, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Zafer Kalkınma Ajansı, Manisa Eğitim-Sanayi İşbirliği Protokolü’ne imza attı. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, “Protokolünü yaptığımız çalışmamızla ortaokullardaki öğrencilerimiz ve meslek lisesindeki öğrencilerimizin sanayiyi ziyaret etmelerini sağlayarak oradaki staj imkanları hakkında bilgilendirecek; bu çalışmaları yaparak meslek liselerimizin de içini sanayimizin ihtiyacına göre dolduracağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise önemli olanın Manisa’daki gençlerimize, okullarımıza, çocuklarımıza sahip çıkmak ve onlara daha iyi bir geleceği yaşatabilmek olduğunu söyledi. Manisa OSB Başkanı Sait Türek de öğrencileri doğru yönlendirmenin önemine vurgu yaptı, “Gelecek nesil OSB olmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede benimsediğimiz büyüme, mükemmellik, dönüşüm ve sürdürülebilirlik stratejilerimize bağlı politikalarımızdan bir tanesi istihdam. Kadın, engelli, mesleki ve teknik istihdamın desteklenmesi faaliyetlerimizle sanayi için büyük bir fırsat” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!