Konut projelerine home office ayarı

Güncelleme Tarihi:

Konut projelerine home office ayarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2021 16:54

Otopark ihtiyacı, yeni bina ve deprem yönetmeliğine uygun yapı eksikliği nedeniyleİzmir’in kent merkezinden çevre ilçelere bir kaçış yaşandığına dikkat çeken TemelAycan Şen, Gloria Alsancak Şen Rezidans ile bunu tersine çevirmek istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

TÜM dünyayı etkisi altına alan pandemi, birçok alanda olduğu gibi çalışma hayatında da ciddi değişiklere neden oldu. Salgınla birlikte hem uzaktan çalışmaya geçiş hızlandı hem de yakın zamanda ‘Uzaktan Çalışma Yönetmeliği’ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İş hayatının yeni normali ‘home office’ olunca da yeni konut projeleri buna göre dizayn edilmeye başlandı. Şen Yapım A.Ş. ile Temelsan Yapı’nın yeni Alsancak’ta hayata geçirdiği Gloria Alsancak Şen Rezidans projesi de ‘home office’e uygun tasarlandı. Şen Yapım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen ve Temelsan Yapı’nın üçüncü kuşak temsilcileri Cemal Temel ile Asil Temel, yeni projelerini değerlendirdi.

Konut projelerine home office ayarı

Haberin Devamı

TARİHİ YAPIYA UYGUN

Projenin uygulandığı alanın 1960’larda ihracata başlayan Şentaş’ın kuru meyve işleme tesis olduğunu hatırlatan Temel Aycan Şen, bir süre sonra kent merkezinde kalan işletmenin 1999 yılında Sarnıç’a taşındığını söyledi. Temel Aycan Şen, “Dönemine göre 400 kişinin çalıştığı işletme binamız bir süre farklı kurumlara hizmet verdi ama eskimeye başlayınca bunu kentsel dönüşüme sokma kararı aldık. Ve proje geliştirdik. İlk iş olarak da deprem gerçeğinden yola çıkarak, zeminde iyileştirmeye karar verdik. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ilgili biriminin gözetiminde sağlam bir zemin oluşturduk. Daha sonra Temelsan Yapı’yla birlikte görselliği, mimarisi, bu çevrenin tarihi yapısına uygun olacak şekilde bina oluşturmak için yola çıktık” diye konuştu.

KAÇIŞI TERSİNE ÇEVİRECEK

Projenin bulunduğu alanın İzmir’in merkezi olarak adlandırıldığını ifade eden Temel Aycan Şen, şöyle devam etti: “Ama son dönemde şehir merkezi dışına, özellikle ilçelere bir kaçış söz konusu. Bunun nedeni de kent merkezindeki otopark sorunu, yeni bina olmaması, deprem yönetmeliğine uygun yapı stokunun yetersizliği ve güvenlik gibi nedenler, bu kaçışın gerekçeleri olarak karşımıza çıktı. Biz de İzmir’in cazibe merkezinde yaşanan kaçışı tersine çevirmek için harekete geçtik. Cumhuriyet Meydanı, Pasaport İskelesi, Kültürpark, Kemeraltı ve Alsancak’a yürüme mesafesindeki bölgede; yerin altına 3 kat inip otopark yaparak, güvenlikli bir rezidans projesi oluşturarak tekrar bir çekim merkezi yaratmak istedik.”

Haberin Devamı

OCAK 2022’DE TAMAM

Asil Temel ise proje hakkında şu bilgileri paylaştı: “Bölgede Konak Pier, Kantar Karakolu, Pasaport İskelesi gibi Fransız mimarisinin seçkin örnekleri yer alıyor. Biz de hem tarihi bir bina hem de zamansız, her dönemde güncelliğini koruyan bir yapı olsun istedik. Tarihi Saint Polikarp Kilisesi’ne komşu olmamız da mimari projede yol gösterici oldu. Dış cephede özel olarak döktürdüğümüz tuğlaları ve ilk 4 katta oluşturduğumuz kemerlerle tarihi dokuyu öne çıkararak zamansız işler oluşturma hedefimize uygun proje geliştirdik. İki bloktan oluşan projemiz 8’er katlı olacak. Yerin altındaki 3 katlı otoparkı da hesaba katarsak 11 kat. Projede, 2 dükkan ve 39 bağımsız bölüm bulunacak. 1+1, 2+1, 3+1 konutlar olacak. Konforlu ve lüks bir yapıda konutlar, yaşanabilir ölçülerde tasarlandı. Projeyi 2022 Ocak’ta tamamlamayı hedefliyoruz. Rezidansların tüm imkanları yer alacak.”

Haberin Devamı

EVDE ÇALIŞMAYA DA UYGUN

“PANDEMİYLE birlikte bireysel, sosyal ve ekonomik hayatta yaşadığımız kapanma süreci, uzaktan çalışmaya geçişi hızlandırdı” diyen Temel Aycan Şen, “Bu yapıyla birlikte de iş hayatının yeni normali ‘home office’ oldu. Ama şu anda her ev bu yapıya uygun değil. Gloria Alsancak Şen Rezidans’ta bu dönüşümü dikkate alarak çözümler geliştirdik. Kent merkezinde home office mantığına uygun bir proje niteliği de taşıyor” ifadelerini kullandı.

BUTİK BİR PROJE

CEMAL Temel, 30 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Gloria Alsancak Şen Rezidans’ın nisan ayında satışa çıkmayı planladıklarını dile getirdi. Cemal Temel, “Bölgede fiyat çalışması da yaptık. Tabii son dönemde inşaat malzemelerinin fiyatında ciddi bir artış söz konusu. Butik ve özel bir rezidans olacağı için metrekarede 20-25 bin TL gibi bir fiyat öngörüyoruz. İzmir’de sayılı bulvar var. Bizim projemiz de bu nadide bulvarlardan biri olan Halit Ziya’da yer alıyor. Bu da özel bir fiyatlandırmayı hak ediyor” ifadelerini kullandı.

ÖRNEK OLACAK

Haberin Devamı

CEMAL Temel, 51 yıldır sektörde iş yapan ailenin 3’üncü kuşak temsilcileri olduklarını belirterek, “Birçok konut projesini tamamlayarak vatandaşları konut sahibi yaptık. Son 15 yılda lüks konut projesine ağırlık verdik ve bu konutları Gloria markası çatısı altında topladık. Burası bölge itibariyle gelişime açık, İzmir’in en merkezi konumunda, gözde bir yer. Geçmişte işyerlerinin ağırlıkta olduğu ama bundan sonra konuta dönecek ve 7-8 yıl sonra Alsancak’ın, kentin yeni merkezi olmasını beklediğimiz bölgede örnek proje hayata geçireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!