Yaz yaklaşırken estetik uygulamalara ilgi artıyor

Güncelleme Tarihi:

Yaz yaklaşırken estetik uygulamalara ilgi artıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2023 16:41

ANADOLU Cerrahi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Rahmi Evinç, her yaştan kadın ve erkek danışanların botoks ve dolgu gibi kozmetik uygulamalardan vücut şekillendirme ameliyatlarına kadar farklı konularda hekimlere başvurduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Cerrahi işlemler arasında vücut şekillendirme ameliyatlarının bu dönemde daha fazla ilgi gördüğünü belirten Op. Dr. Rahmi Evinç, “Tatil süresince güzel görünmek isteyenlere liposuction ile yağ alma, karın, kol ve bacak germe ile meme estetiği ameliyatları bu dönemde daha sık uygulanmaktadır” dedi. Liposuction ile yağ alma ameliyatı hakkında bilgiler veren Evinç, “Liposuction, kanül adını verdiğimiz ince çubuklar yardımıyla küçük bir kesi ile vücudun belli bir bölgesindeki yağların dışarı alınması operasyonudur. Bu yöntemle karın, basen, kol, bacak ve hatta boyun ve gıdı bölgesindeki yağlardan kurtulabilirsiniz. Erkeklerde karşımıza çıkan jinekomasti hastalığının tedavisinde de liposuction işlemini etkin olarak kullanmaktayız. Sağlık teknolojisindeki gelişmeler, liposuction operasyonlarını da daha iyi hale getiriyor. Son dönemde liposuction işlemlerinde sıklıkla kullanmayı tercih ettiğimiz VASER adı verilen sistem, ultrasonik dalgalar yardımıyla yağların parçalanmasını sağlıyor. Bu sayede liposuction işlemi sırasında daha fazla yağ dokusunu dışarı alabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KARIN GERME AMELİYATLARI

Özellikle fazla miktarda kilo alıp veren ve deride sarkma problemi olan hastalara karın germe (abdominoplasti), kol germe (brakioplasti) ve bacak germe ameliyatlarının önerildiğini dile getiren Evinç, şöyle devam etti: “Karın germe ameliyatı, uygun hastalarda modifiye edilebiliyor. Genişletilmiş karın germe, belt lipektomi adı verilen tüm karın ve bel çevresindeki sarkmış derilerin alınması, karın kaslarının onarılması, six pack ya da two pack olarak adlandırılan karın kaslarının hatlarının belirgin hale getirilmesi işlemi gibi uygulamalar daha karmaşık sorunlar için karın germe ameliyatına eklenebiliyor.”

MEME ESTETİĞİ OPERASYONLARI

Vücut şekilllendirme işlemlerinin en önemli parçasının meme estetiği olduğunu kaydeden Evinç, “Danışanlarımızın ihtiyacına uygun olarak meme dikleştirme, küçültme ve büyütme ameliyatları da bu dönemde sık yapılan ameliyatlardan bazıları. Ayrıca son dönemde gluteal bölge-popo estetiği de sık karşılaşılan ve tercih edilen ameliyatlar arasında yer almaktadır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!