Yarışmada 20 bin lira ödül kazandılar

Güncelleme Tarihi:

Yarışmada 20 bin lira ödül kazandılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 11:18

Yarışmada 20 bin lira ödül kazandılar

Haberin Devamı

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) tarafından bu yıl 5.si düzenlenen "Proje Baharı" yarışmasında sonunda İzmir Fatih Fen Lisesi öğrencileri Güler Selin Sunar ve Gülce Afacan birinci oldu ve 20 bin liralık ödülü kazandı.

5-6 Nisan tarihlerinde İstanbul TİM Dış Ticaret Kompleksi ve Harbiye Askeri Müzesi'de gerçekleştirilen “Proje Baharı"nda Türkiye genelinde üniversite ve teknoloji merkezlerinden 4 kategoride toplamda 501 proje başvurdu, 115 proje finalist olarak davet edildi. İzmir Özel Fatih Koleji öğrencileri Özgür Ülker, İrfan Güven Çömezoğlu, Gülce Afacan, Güler Selin Sunar proje danışman öğretmeni Alper Bayram geliştirdikleri projeleri ile davet edildi.

İFK'lı Güler Selin Sunar ve Gülce Afacan "Elektroeğirme Yöntemi İle Yeni Nesil Nanomalzeler Kullanılarak Lityum İyon Pil Üretimi" projeleri ile "Enerji Üretim, İletim ve Dağıtımına Yönelik Uygulamalar" kategorisinde birinci oldu, 20 bin liralık ödül de kazandı.

İzmir Özel Fatih Koleji Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ümit Karademir "Öğrencilerimiz; aralarında akademisyen, araştırmacı ve öğretim üyesi de bulunduğu rakipleri arasından birinci oldukları için çok mutluyuz" dedi.

İZMİR (DHA)

foto

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!