Yakaköylüler'in elektrik kesintisi tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Yakaköylülerin elektrik kesintisi tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2017 11:53

Yakaköylüler'in elektrik kesintisi tepkisi

Haberin Devamı

İZMİR'in Bornova ilçesine bağlı Yakaköy Mahallesi'nin sakinleri, bölgelerinde bir türlü çözülemediğini belirttikleri elektrik kesintisi sorununa tepki gösterdi.
Bornova'ya bağlı 400 haneli Yakaköy sakinleri, sık sık yaşanan ve 24 saatin üzerinde sürelere varan elektrik kesintileri sebebiyle sıkıntılar yaşıyor. Bölgenin ileri gelen isimlerinden olan Yakaköy sakini Sanayici Fahrettin Selçik, bölgelerinde 400 hane ve 50'nin üzerinden restoran olduğunu belirterek, "Bizim bölgemiz, turistik bir bölge. İzmir'e en yakın nefes alma alanı. Bir türlü engellenmeyen elektrik kesintileri sebebiyle işletmeler kapanma noktasına geldi" dedi.
Bölge ekonomisinin 24 saati aşan elektrik kesintilerinden çok olumsuz etkilendiğini ve esnafın bu şartlarda ayakta duramayacağını belirten Selçik, "Sadece esnaf değil, hane sakinleri de çok zor günler geçiriyor. Yetkilileri aradığımızda ise yalnızca arızayı kaydettiklerini ya da sorunun hava koşullarından kaynaklandığını söyleyerek konuyu geçiştiriyorlar. Bu durum aylardır böyle sürüyor" diye konuştu.
Bölgedeki sorunun çözülmesi için bir an önce yeni elektrik hattının devreye girmesi gerektiğini söyleyen Selçik, "Arazilerden geçen elektrik hattının yanına yeni direkler dikip bu hattı devreye almadıkları için sorunumuz çözülmüyor. Bir an önce bu direklere tellerin çekilerek hattın devreye alınması lazım" dedi.
Yakaköy'de elektrik sorununun yanında bir de yol problemi yaşandığını belirten Selçik, "İzmir-İstanbul Otoyolu bağlantı yolunun asfaltlanmaya başlaması da bizleri çok mağdur etti. Adeta elektriksiz, yolsuz bir köy haline geldik. Sorunlarımızın çözümü için bir an önce ilgi bekliyoruz" diye konuştu.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!