Vücudunuzu lazer yardımlı liposuction ile şekillendirin

Güncelleme Tarihi:

Vücudunuzu lazer yardımlı liposuction ile şekillendirin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2021 17:36

Lazer lipoliz (liposuction) hakkında bilgiler verenOp. Dr. Görkem Çalışkan, liposuctionın kilo vermeyöntemi olmadığını belirterek, hedefin sıkılaşmakve vücut hatlarının düzeltilmesi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

LIPOSUCTIONIN vücut şekillendirme için yapıldığını belirten estetik ve plastik cerrahi uzmanı Op. Dr. Görkem Çalışkan, karın, basen, bel bölgesi, bazen gıdı bölgesi gibi yerlere uygulandığını açıkladı. Kişinin derisi çok gevşekse aynı anda karın germe ameliyatı da önerildiğini ifade eden Çalışkan, bunun zor bir ameliyat olmadığını, ancak mutlaka hastane ortamında estetik ve plastik cerrahi uzmanı tarafından yapılması gerektiğini vurguladı. Hastaların bu konuya özellikle dikkat etmelerini isteyen Çalışkan, hastane ortamında anestezi altında bir işlem yapılmasının önemli olduğunu dile getirdi. Liposuction yönteminin çok aşırı kilolu hastalar için önerilmediğini belirten Çalışkan, “Liposuction için uygun aday olup olmadığınız işlem öncesi doktorunuz tarafından yapılacak muayene ile belirlenir. Liposuction ameliyatı için uygun adaylar, bölgesel fazlalıkları olan genç-orta yaş hastalardır. İşlem sırasında bel, karın, sırt gibi yağ olan bölgelerden aynı anda yağ alma işlemi yapıldığında başarı oranı yüzde 100’lere kadar varabilmektedir. Lazer lipolizin liposuctiondan farkı, uygulama bölgesine liposuctiona başlamadan önce lazer ışınının yardımıyla belli bir jul değerine kadar ısı verilir. Bu ısı, yağ hücrelerinin sıvılaşmasına, alt katmanda bulunan hareketsiz ve inatçı yağ tabakasının açılmasına, hareketlenmesine sebep olur. Bu etkiyi sağladıktan sonra da liposuction işlemine başlanır. Bu sayede çok daha kısa sürede ve çok daha etkili bir şekilde vakum işlemi uygulanır” dedi.

Haberin Devamı

İYİLEŞME SÜRECİ

İşlem sonrası hastanın 1-2 gün hastanede kaldığını belirten Çalışkan, şöyle devam etti: “İşlem sonrası hastalara 6-8 hafta korse kullanması önerilmektedir. İşlem sonrası oluşacak izler 0.5 santimden bile daha ince olup zamanla cilt rengini almaktadır. Tam sıkılaşma ve iyileşme süresi 6’ıncı ayı bulabilir. Ancak bu sürece destek olmak için 8’inci haftadan sonra aktif spor önerilmektedir. Bu yöntemde ameliyattan ikinci gün sonra belinizdeki incelmeyi hissedebilirsiniz. Liposuction ameliyatından sonraki 6 aylık süreçte ödemleriniz hızla azalacak ve vücut hatlarınız belirginleşmeye başlayacak olup bu etkileri hızla görmeye başlayacaksınız. Ameliyat sonrası iyileşme süresi 5 evreden oluşmaktadır. İlk evrede işlem öncesi hastalarda oluşan heyecan, ikinci evre yorgunluk dönemi dediğimiz ‘neden bu ameliyatı oldum’ dönemidir. Üçüncü evrede ise hastalar sanki halen fazlalıkları duruyormuş gibi hissedecek ve ödemlerden dolayı rahatsızlık duyarlar. Dördüncü evre rahatlama dönemidir. Bu evrede artık ağrılar azalmıştır. Ödemler inmeye başlamıştır. Ve Altıncı haftada beşinci evreye ulaşıyorsunuz. Burada artık ‘iyi ki bu ameliyatı olmuşum’ diye düşünüyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!