Verimli çalışma ile başarı artar

Güncelleme Tarihi:

Verimli çalışma ile başarı artar
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2023 06:04

İlkokul, lise ya da üniversite öğrencileri eğitim süreleri boyunca ders çalışma programına ihtiyaç duyarlar.Bununla birlikte sınavlarda başarı için verimli bir şekilde ders çalışmak iyi bir planlama ile mümkündür.

Haberin Devamı

Öğrenciler hayatları boyunca birçok sınava giriyor. 4. sınıfta bursluluk sınavıyla başlayan, daha sonra lise ve üniversite başta olmak üzere onlarca imtihan veren çocuklar ve gençler verimli ders çalışmanın faydalarını hayat boyu görüyor. Sınavlarda başarılı olmanın ve akademik hedeflerinize ulaşmanın anahtarı, akıllıca çalışmak ve çalışmalarınıza zorlu alanları koymaktır. Ancak çoğu öğrencinin zor bulduğu şey, mutlaka çalışmanın kendisi değil, zamanı bulmak ve doğru alışkanlıkları oluşturmaktır.

SONUÇLAR YÜKSELTİLEBİLİR

Eğitim hayatında düzenli ders çalışmak büyük önem taşıyor. Ders çalışmanın önemini dikkate alarak iyi bir program hazırlamak, başarılı bir öğrencilik hayatı için olmazsa olmazdır. Hazırlanan iyi bir ders programı sayesinde notları ve büyük sınavlardaki derece yükseltilebilir. Verimli ve planlı bir öğrenci hayatı için ders çalışma programınıza ihtiyaç olacak.

Haberin Devamı

NELER YAPILMALI

Bu noktada uzmanlar öğrencileri şu önerilerde bulunuyor: Hedefinizi belirleyin. Hayaller üzerinden hareket etmeyin. Boş zamanlarını tespit edin. Boş saatlere dersleri yerleştirin. Mola aralıklarını belirleyin. Ödevler için programınıza ek çalışma süresi ekleyin. Öğretmenlerin anlattıklarına kulak verin. Öğretmenlerle konuşun. Programa bağlı kalın.

Ders esnasında not tutmak da başarının anahtarlarından biridir. Not tutarken şunlara dikkat edilmeli: Anlatılanlar öğretmenin ağzından çıktığı gibi değil, anlaşıldığı gibi yazılmalıdır. Öğretmenin anlattığı konunun ana fikri ve anlamları kavranıncaya kadar beklenilmelidir. Zamanın çoğu yazmakla değil, dinlemekle, fikirleri kavramaya çalışmakla geçmelidir. Konu; grafik, şekil, istatistik vb. bilgilere dayalı olarak anlatılıyorsa notlar arasına bunlar da alınmalıdır. Önemli fikir ve paragrafların aynen yazılmasında fayda vardır. Yazıların düzgün ve okunaklı olmasına önem verilmelidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!