Varis tedavisi her mevsim yapılabilir

Güncelleme Tarihi:

Varis tedavisi her mevsim yapılabilir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2022 18:36

YAZ mevsiminde de varis tedavisinin başarıyla yapılabileceğini söyleyen Özel Akut Kalp Damar Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Engin Tulukoğlu, yaz aylarının yaklaşması ve havaların ısınmasıyla bacaklarımızdaki varislerin daha fazla yük oluşturduğunu söyledi. Özellikle iç varislerin neden olduğu bacak yaralarının (varis ülseri) yaz aylarında daha sık oluştuğunu bildiren Tulukoğlu, “Bu tedaviler sonrasında kullanılması gerekli olan varis çorapları, artık çok daha ince. Böylece rahatlıkla kullanabilmektedir. Bu nedenle bu tür iç varis problemleri olanların yaz aylarında da rahatlıkla tedavi olabilir” dedi.

Haberin Devamı

 

BU BELİRTİLERE DİKKAT EDİN

Varis belirtileri hakkında bilgiler veren Tulukoğlu, “Ağrı, ilk belirtilerden biridir. Sabah saatlerinde genelde ağrı pek yoktur. Ancak günün ilerleyen saatlerinde giderek artar. Havaya kaldırınca bacağımız rahatlar. Ağırlık ve dolgunluk hissi, bacaklarda şişme, kaşıntı, özellikle geceleri artan kramplar, bacaklarda huzursuzluk, cilt renginde değişiklikler, deride sertleşme ve kalınlaşma ve ileri evrelerde özellikle ayak bileğinde oluşan yaralar belirtiler arasındadır” diye konuştu.

VARİSTE TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Varis rahatsızlığı olan herkese öncelikle renkli doppler ultrasonografi tetkiki yapılması gerektiğini hatırlatan Tulukoğlu, şu bilgileri verdi: “Bu tetkik sonucuna göre varise yönelik hangi tedavi uygulanacağı belli olur. Kliniğimizde genelde ameliyatsız olarak varis tedavileri uygulanmaktadır. Bu tedavilerin halk arasında en çok bilineni köpük tedavisi adı da verilen skleroterapidir. Çok ince bir iğne ile kılcal damarlara ve orta büyüklükteki yüzeysel varislere kolaylıkla uygulanabilen bir tedavidir. İşlem gören varisler ve kılcal damarlar zaman içinde kalıcı olarak ortadan kaybolur. Bu sayede bu varislerin bacaklarda neden olduğu kötü görünüm de giderilmiş olur. İşlem muayenehane ortamında yapılır. Hastalar günlük hayatlarına aynen devam eder. Ağrısı olmayan bir tedavidir. Köpük tedavisi her mevsim yapılabilmesine karşın yaz aylarında tedavi sonrasında bandaj kullanımının zorluğu ve güneş ışınlarından bir süre korumak gerektiği için havalar ısınmadan yapılması daha mantıklı olur. İç varislere yönelik olarak kliniğimizde yine ameliyatsız olarak damar içi yöntemler ile lazer (EVLA) ve radyofrekans yöntemleri kullanılmaktadır. Bu tedaviler günümüzün modern tedavileridir. Başarı oranları yüksektir. Hastaların hastanede kalmasını gerektirmeyen, hemen gündelik hayatlarına rahatlıkla dönebilecekleri tedavilerdir. Sıcak havalarda bu tedaviler sonrasında kullanılması gerekli olan varis çoraplarının artık çok daha ince olmasından dolayı rahatlıkla kullanabilmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!