Uzm. Dr. Ebru Akçakanat: Alerjiler tedavi edilebilir

Güncelleme Tarihi:

Uzm. Dr. Ebru Akçakanat: Alerjiler tedavi edilebilir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2021 15:28

 Alerji toplumun neredeyse yüzde 20’sini etkileyen yaygın bir hastalık. Ülkemiz genelinde Ege başta olmak üzere güney ve kuzey bölgelerinde alerjik hastalıklara yakalananların sayısı ciddi şekilde artıyor.

Haberin Devamı

Ne yazık ki alerjiyi tamamen iyileştiren bir tedavi yöntemi henüz yok. Akupunktur ve bütünsel tedaviler uygulayan klinik mikrobiyoloji uzmanı Dr. Ebru Akçakanat, “Alerji gibi tıbbın çaresiz kaldığı, kişilerin ömür boyu ilaçlara mahkum olduğu hastalıklarda tamamlayıcı tıp yöntemleri oldukça etkili” dedi.

Bütünsel tıp bakış açısıyla planladıkları tedavide önce kişinin neye karşı alerjisi olduğunu tespit ettiklerini belirten Dr. Akçakanat, “Parmak ucundan kan örneği alarak bir cihaz aracılığıyla 5 bin parametreyi test ediyoruz. Bakteri, mantar, polen gibi alerjenler, yiyecek alerjileri, gıda intoleransı, bağışıklık sistenin durumu, tam vücut enerji taraması, hastalık riskler, stres düzeyi, organların genel durumu gibi çok geniş bir parametre listesi var. Diğer alerji testlerinden daha çok parametre olması ve daha az maliyetle hücresel düzeyde tarama şansı sunması bu yöntemin en temel farkı” diye konuştu.

Haberin Devamı

SADECE 45 DAKİKA

Uzm. Dr. Ebru Akçakanat, tedavi sürecinin nasıl ilerlediği hakkında da şu bilgileri verdi: “Farklı cihazlarla rezonans tedavileri yapıyoruz. Bir cihazla detoks, ağır metal temizliği, Candida tedavisi, bağışıklığı güçlendirme, organ enerjilerini dengeleme işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Diğer cihazla da nabızdan vücudu tarayarak tüm vücudu dengeliyor, bağışıklığı güçlendiriyor, enerji temizliği yapıyor, enfeksiyon etkenlerinin frekansını siliyor, stres tedavisi ve ruhsal dengeleme yapıyoruz. Seanslar yaklaşık 45 dakika sürüyor. Kişi rahat bir koltukta oturarak ya da uzanarak tedavi alıyor. Ağrılı değil, aksine kişilerde rahatlama oluyor. Tedavi süreci kişinin alerjik şikayetine, şiddetine göre değişiyor. Çoğunlukla tedavi planı haftada bir şeklinde oluyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!