Usta çizer Turhan Selçuk bu kitapta ölümsüzleşti

Güncelleme Tarihi:

Usta çizer Turhan Selçuk bu kitapta ölümsüzleşti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2020 18:44

Milas Belediyesi, hemşehrisi dünyaca ünlü karikatürist Turhan Selçuk anısına kitap yayımladı. Araştırmacı-yazar Halim Şafak Şanlıdağ tarafından hazırlanan “Turhan Selçuk’un Sanatı” adlı eser, 18-19 Aralık’taki sempozyumda tanıtılacak. Etkinlikte usta çizerin sanatı da ayrıntılarıyla ele alınacak.

Haberin Devamı

MİLAS Belediyesi, Milas doğumlu dünyaca ünlü karikatürist Turhan Selçuk’u, ‘Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nın ardından şimdi de ‘Sanat Edebiyat Günleri’ çerçevesinde düzenleyeceği sempozyumla anmaya hazırlanıyor. Bu yıl 11’incisi yapılacak Sanat Edebiyat Günleri’nde Turhan Selçuk’un sanatı ele alınacak.


ÜNLÜ İSİMLER DE KATILACAK
Bu ay içinde yapılması planlanan ancak dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi nedeniyle 18 ve 19 Aralık günlerine ertelenen etkinlikte Gazi Mehmet Emin Adanalı, Balca Arda, Metin Celâl, Zeki Coşkun, Gürsel Korat, Nazife Güngör, Ertuğrul Meşe, İzel Rozental ve Halim Şafak’ın bildirileri yer alacak. Ayrıca, araştırmacı-yazar Halim Şafak tarafından hazırlanan, usta çizerin hayatına ve sanatına dair bilgilerin ele alındığı ‘Turhan Selçuk’un Sanatı’ adlı kitap da tanıtılacak. Eserde Turhan Selçuk’un sanatı üzerine geçmişte Yaşar Kemal, Cemal Süreya, Zeynep Oral, Ahmet Oktay, Semih Gümüş, Nazife Güngör, İlhan Selçuk ve Ruhan Selçuk’un yazdıkları ile Zeynep Oral’ın yaptığı bir görüşme, sanatçının fotoğrafları ve çizim örnekleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Usta çizer Turhan Selçuk bu kitapta ölümsüzleşti

TOKAT: HERKESİ BEKLİYORUZ
Böylesine usta bir çizerin adını Milas’ta yaşatmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Hemşehrimiz usta karikatürist Turhan Selçuk anısına bu yıl 10’uncusunu düzenlediğimiz Uluslararası Karikatür Yarışması’na ilgi yine yoğundu. Yaşanan pandemi nedeniyle yarışmamız biraz uzadı. Önümüzdeki günlerde kazananlar açıklanacak. Usta çizerimizi ne kadar anlatsak, ne kadar ansak az. Bu nedenle Turhan Selçuk adını daha fazla anmak ve gelecek nesillere aktarmak adına ‘Sanat Edebiyat Günleri’ çerçevesinde bir de sempozyum düzenliyoruz. Etkinliğin konusu olan ‘Turhan Selçuk’un Sanatı’ adlı kitabımız da araştırmacı-yazar Halim Şafak Şanlıdağ tarafından hazırlanarak Milas Belediyesi Kültür Yayınları arasındaki yerini aldı. Ben hem sempozyumun, hem de kitabın hazırlanmasında emeği olanlara ve katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum. 18-19 Aralık’taki sempozyuma tüm hemşehrilerimi davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Usta çizer Turhan Selçuk bu kitapta ölümsüzleşti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!