Urla’da tarihi dokunun içerisinde konaklama fırsatı

Güncelleme Tarihi:

Urla’da tarihi dokunun içerisinde konaklama fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2022 22:08

Yiğit Bilge, “Otelimiz 2 binadan 10 odadan oluşuyor. Toplamda 22 kişiyi aynıanda ağırlayabiliyoruz. Taş Ev dediğimiz tarihi binamızda 3 oda bulunuyor.Cumbalı Bina adını verdiğimiz diğer binamızda ise 7 odamız yer alıyor” dedi.

Haberin Devamı

URLA’da dedelerine ait olan 70 yıllık taş evi restore ederek ve hemen yan parseline tarihi dokusuna uygun ek bir bina inşa eden Yiğit-Ülkü Bilge çifti, Kuğu Urla Otel adını verdikleri butik otellerinde misafirlerini bekliyor. 10 odalı Kuğu Urla Otel keyifli dakikalar geçirebileceğiniz geniş ve ferah bir bahçe ile sıcak havalarda biraz serinleyebileceğiniz bir havuzu bulunuyor.

Urla’da tarihi dokunun içerisinde konaklama fırsatı

O EKSİKLİĞİ GİDERDİK

Urla’da bahçeli butik otel sayısının azlığını fark ettiklerini dile getiren Yiğit Bilge, bu eksikliği kapatmak adına Kuğu Urla Otel’i Urla’ya kazandırdıklarını söyledi. Yiğit Bilge, “Aile olarak hiç birimiz turizmci değiliz. Ben makine mühendisiyim. Eşim sağlık teknikeri, babam mimar, annem vergi dairesinden emekli memur. Dedeme ait böyle bir taş ev vardı. Burayı restore ederek turizme kazandırmak istedik. Hemen yan parselinde bulunan araziye de taş eve uygun mimariye sahip cumbalı bina inşa ettik. Bu yeni inşa ettiğimiz bina babamın büyük katkılarıyla tarihi taş evin dokusuyla birebir olarak planlandı ve yaklaşık 1 ay önce misafirlerimizi ağırlamaya başladık” dedi.

Haberin Devamı

Urla’da tarihi dokunun içerisinde konaklama fırsatı

İKİ BİNA 10 ODA

Otel hakkında bilgiler veren Yiğit Bilge, “Otelimiz 2 binadan 10 odadan oluşuyor. Toplamda 22 kişiyi aynı anda ağırlayabiliyoruz. Taş Ev dediğimiz tarihi binamızda 3 oda bulunuyor. Odalardan bir tanesi tek kişilik olarak planlandı ve yalnız seyahat etmeyi seven misafirlerimiz için hazırlandı. Cumbalı Bina adını verdiğimiz diğer binamızda ise 7 odamız yer alıyor. Bu odalardan 2 tanesi cumbalı. Tüm odalarımızda klima, televizyon, çay kahve için ısıtıcı, mini buzdolabı, kablosuz internet gibi hizmetlerimiz bulunuyor. Her oda birbirinden bağımsız olarak ayrı tasarımlara sahip. Otelimiz oda kahvaltı konseptiyle hizmet veriyor” ifadelerini kullandı. m TAŞ Ev’in 70 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Ülkü Bilge, “Bu anlamda Taş Ev ismini verdiğimiz binamızın içerisinde antika eşyalar oldukça fazla. Misafirlerimiz rahat ve huzurlu bir ortamda tatillerini yaparken, 70 yıllık bir binada tarihin kokusunu hissetmeleri için antika eşyalardan faydalandık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!