Urla'da kabotaj bayramı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Urlada kabotaj bayramı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 18:57

Urla'da kabotaj bayramı kutlandı

Haberin Devamı

TÜRK denizcilik tarihinin dönüm noktası olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı 90. yıldönümünde Urla’da törenle kutlandı.

Urla İskele Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen törene Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Orhan Demiral ve Mithat Eroğlu, siyasi parti temsilcileri, Ali Rıza Mete Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü öğrencileri ve Urla halkı katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Urla Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Selmin Sevim Can Turan günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi. Kabotaj Kanunu'nun günümüzdeki önemine değinen Urla Anadolu İmam Hatip Müdür Lisesi Müdür Yardımcısı Selmin Sevim Can Turan, şunları söyledi:

“Yaşanan siyasal ve ekonomik gelişmelerle çok daha iyi anlaşılmaktadır. Yabancılara verilen imtiyazları kaldıran bu yasa ile birlikte denizcilik alanında Türk vatandaşlarına denizcilik, deniz turizmi, gemi inşa ve tersanecilik, balıkçılık, deniz taşımacılığı, eğitim ve bunun gibi alanlarda birçok haklara geri verildiği gibi siyasi ve ekonomik özgürlükler elde etmesi sağlanmıştır. Ülkemiz vatandaşlarına ait gemiler karasularımızda ve özellikle tüm dünya denizlerine bayrak dalgalandırmakta ve diğer denizci devletler ile rekabet edebilmekteyiz. Ülkemiz üniversitelerinden, yüksek okullarından ve çeşitli eğitim kurumlarından mezun olan denizciler dünyanın tüm denizlerinde yerli ve yabancı bütün gemilerde görev yapabilmektedirler. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman denizcileri ve şanlı deniz harp filomuz dünyanın dikkatini üzerine çekmekte ve başarılı görevler icra etmektedir. Bir dalgadan bir damla çıkartmak kolaydır. Biz bir damladan bir deniz çıkartmalıyız. Yüreği denizden geçen tüm vatandaşlarımızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramınızı gönülden kutlarım."

Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Erol Çevik ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar deniz şehitleri anısına denize çelenk attılar.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!