Urla'da enginar bereketi

Güncelleme Tarihi:

Urlada enginar bereketi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 09:58

Urla'da enginar bereketi

Haberin Devamı

İZMİR'in Urla İlçesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Enginar Festivali'ni üç gün içinde 112 bin kişi ziyaret etti. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, gelecek yılki fetivale daha değişik etkinlikler katacaklarını söyledi.

Geçen 29 Nisan'da kortej yürüyüşü ile başlayan ve üç gün boyunca süren Uluslararası Enginar Festivali, ilçeye canlılık getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ekonomi Üniversitesi ve Urla Belediyesi tarafından organize edilen festivalde, kurulan standalarda enginardan yapılan yiyecekler büyük ilgi gördü. Festival, enginar yemeği yarışmaları, tadım etkinlikleri, paneller, sergiler ve atölyelerle renkli görüntülere sahne oldu. Malgaca Pazarı, Demirci Sokak, Sanat Sokağı ve Urla Meydan'da açılan yüzlerce stantta ziyaretçiler her türlü ürüne rahatlıkla ulaştı. Festivalin son günü ilçeye başka ilerden ve ilçelerden otobüslerle turlar düzenlendi. Yoğun bir kalabalığı ağırlayan festivalde, birçok yerdeki müzik gurupları söyledikleri şarkılarla vatandaşları çoşturdu. Yemek programları sunan birçok programcı da ilçeye gelip çekimler yaptı.

CHP'li Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, geçen yıl 50 bin ziyaretçiyi ağırlayan festival sayesinde ilçedeki enginar üretim sahalarının yüzde 30 büyüdüğünü, bu yılki festivalde ise yaklaşık 112 bin kişiyi ağırladıklarını söyledi. Uyar, "Festival her yıl güzelleşiyor. Gelecek yılki festivale şimdiden hazırlanmaya başladık. Bu festival Yarımada'ya büyük hareket getirdi. Festival sayesinde esnafa da haraket geldi. Bize destek olan herkese teşekkür ederiz" dedi.

Mehmet EMEÇ / URLA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!