UPK genel kurulu yapıldı

Güncelleme Tarihi:

UPK genel kurulu yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 14:43

UPK genel kurulu yapıldı

Haberin Devamı

ULUSAL Pamuk Konseyi (UPK) 9. genel kurul toplantısı üyeler ve bakanlık temsilcilerini katılımıya Ankara'da yapıldı. Genel kurulda, 2016 yılı faaliyetleri ile gelecek dönem planları görüşüldü ve yönetim kurulu oy birliği ile ibra edildi.

Genel kurulda konuşan UPK Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz, "Ülkemiz pamuk sektörünün üretici, tüccar ve sanayicileriyle bir bütün halinde gelişmesi ve uluslararası rekabet gücünün artmasına yönelik görüşlerimizi ilgili karar mercilerine iletiyor ve böylece ülkemiz pamuk sektörünün kalkınmasını hızlandıracak adımlar atılmasına destek vermeye çabalıyoruz. Memnuniyetle ifade etmeliyiz ki, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bütün Bakanlıklarımız, ülkemiz pamuk sektörüyle ilgili konularda her geçen yıl giderek artan oranlarda Konseyimiz görüşlerini alarak değerlendirmektedir" dedi.

Kocagöz, UPK yönetim kurulu gündemini Türkiye pamukçuluğunun güncel sorunları ve vizyonu dikkate alınarak belirlediklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"Kararlarımız, tarladan dükkana, tohumdan gömleğe uzanan zincirde yer alan bütün kesimlerin bakış açıları değerlendirilerek oy birliği ile alınıyor. Böylece Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız başta olmak üzere, ilgili diğer Bakanlıklarımıza ülkemiz çıkarlarını gözeten, üzerinde uzlaşılmış öneriler sunabiliyoruz. Ülke olarak emin adımlarla kritik hedef olarak koyduğumuz 1 milyon ton üretim hedefine doğru gidiyoruz. Dokuz yıl gibi kısa bir geçmişe ve son derece kısıtlı maddi olanaklara sahip olmamıza rağmen, büyük bir özveriyle çalışarak sağlanan bu konumu takdirlerinize sunuyoruz." 

Toplantıda ayrıca geçen dönem boyunca gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantıları gündemi ve kararları, basın toplantıları, eğitim seminerleri, ulusal ve uluslararası toplantılara aktif katılım, 'ürün farkındalığı' yaratma çalışmaları, ilgili bakanlık projelerine verilen destekler ve Türk pamuk sektörünün sorunlarının çözümü ve geliştirilmesi için Bakanlıklar nezdinde yapılan girişimler ana başlıkları altında yapılan faaliyetler hakkında sözlü ve yazılı açıklamalarda bulunuldu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!