Ünlü sanatçıdan çocuklar için konser

Güncelleme Tarihi:

Ünlü sanatçıdan çocuklar için konser
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 11:11

Ünlü sanatçıdan çocuklar için konser

Haberin Devamı

ÜNLÜ piyano virtüözü İdil Biret, Ege Hematoloji Onkoloji Derneği (EHOD) ve Kanser Savaşçıları Derneği girişimiyle 15 Nisan gecesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenecek konserde sahneye çıkacak. Konserin geliri, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi'nin yenilenmesinde kullanılacak.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir süredir devam eden yenileme çalışmaları kapsamında kanserle mücadele eden çocukların tedavi ortamlarının daha modern ve sempatik bir görünüme kavuşması için Hastane Yönetimi ile Ege Hematoloji Onkoloji Derneği ve Kanser Savaşçıları Derneği güç birliği yapmaya karar verdi. Derneklerin girişimiyle organize edilen İdil Biret konserinin geliri Çocuk Onkoloji Servisi'nin yenilenmesinde kullanılacak. Ünlü sanatçı İdil Biret, Şef Naci Özgüç yönetimindeki Bodrum Oda Orkestrası eşliğinde sadece piyanosunun tuşlarına değil, dinleyicilerin ruhuna ve kanserle mücadele eden çocukların hayatına da dokunacak.

Hastane yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, "Hastanemizin sadece hastaların tedavi amacıyla geldikleri bir yer olmaktan çıkıp, toplumumuzun sahiplendiği, küçük büyük tüm bireylerin burada tedavi olanlara destek verdiği bir merkez olmasını amaçlıyoruz. Bu önemli konser, değerli sanatçılarımız başta olmak üzere dernek gönüllülerinin de desteğiyle hastanemizde gerçekleşecek güzel değişimlerin önemli bir göstergesi olacak. Bu işbirliği ile güzel değişimler hastane dışında da gerçekleşecek. Ayrıca 'Askıda Davetiye' uygulaması sayesinde ise Tepecik ve etrafındaki okullarda eğitim alan öğrenciler de belki yaşamlarında ilk defa bir klasik müzik konserine gitme imkanına kavuşacaklar. Bu uygulamaya destek vermek isteyen hayırseverler, bağışlarıyla hem hastanede kanser tedavisi gören çocukların, hem de hastane çevresinde okuyan öğrencilerin yaşamına renk ve mutluluk katacaklar. Diğer taraftan Tepecik ve başka ilçelerdeki öğrenciler de onkoloji servisinin yenilenmesi sırasında gönüllü olarak çalışacak. Böylece müzik dolu bir geceyle başlayan dayanışma, servisin yenilenmesi ve sonrasında büyüyerek ve güçlenerek devam edecek" dedi.

 

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!