Ünlü Doktor İbrahim Altoparlak’dan ‘’Sporcular İçin Burun Estetiği’’

Güncelleme Tarihi:

Ünlü Doktor İbrahim Altoparlak’dan ‘’Sporcular İçin Burun Estetiği’’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2021 05:47

Ünlü Doktor İbrahim Altoparlak Sporcular için burun estetiğinde olması gerekenlerin önemine dikkat çekerek; Burun estetiğinde hazırlık ve iyileşme aşamalarıyla ilgili ayrıntılar basit olsa da belirli yaşam tarzlarına sahip kişiler, diğer önlemlerin anlaşılması gerektiğinin farkında olmalıdır. Özellikle sporcular, burun ameliyatının faydalarına ameliyat sonrası daha büyük kısıtlamalar eşlik ettiğini bilmelidir. İzmir’de verdiği özel seminerde burun estetiğiyle ilgili detaylar veren Ünlü doktor burun ameliyatının sporcular için öneminin altını çizdi.

Haberin Devamı

 

Op. Dr. İbrahim Altoparlak; ‘’Bir sporcu antrenmanda zirveye ulaştığında, vücudundaki her metabolik sistem hazır hale gelir. Bu, vücudun kaslarına ve solunum sisteme yardımcı olmak için oksijeni kullanmada daha verimli hale geldiği anlamına gelir. Bazı sporcular, nefes alma sorunları nedeniyle antrenmanda daha fazla ilerlemenin engellendiğini keşfettiklerinde bu noktaya geleceklerdir. Çoğu zaman, bu, septum kıkırdak eğriliği nedeniyle burun pasajlarından büyük miktarlarda hava soluma yeteneğinin azalmasını içerir.

Bir sporcu balistik ve enerjik hareketler yaptığında kan hacmi maksimuma çıkar. Kan vücutta daha hızlı ve daha sert pompalanır. Bu, ameliyatla değiştirilmiş alanlarda kanama ve doku hasarı riskinin artmasına neden olur. Sporcular ayrıca aşırı elementlere maruz kalmaya daha yatkındır. Güneşte veya aşırı soğuk koşullarda uzun süre egzersiz yapmak, iyileşmeyi kötü yönde etkileyebilir’’ dedi.

Haberin Devamı

Op. Dr. İbrahim Altoparlak iyileşme sürecini anlattı;

Op. Dr. İbrahim Altoparlak; Çoğu insan için, bir burun değişikliğinin iyileştiğini düşünmek için üç aylık bir süre yeterlidir. Tabii ki, bu bir uzman tarafından belirlenmelidir. Sporcular, normal egzersiz yoğunluğu seviyelerine dönebilmeleri için minimum sürenin üç ila dört ay olduğunu bilmelidir. Bu, ağır kaldırma, çapraz antrenman, tırmanma ve yüzme gibi agresif hareketler anlamına gelir. Hayatı ve iyiliği fizikselliğin sınırlarını zorlamaya bağlı olan biri için bu son derece stresli bir sınav olabilir. Aktivite yoğunluğu bu kadar uzun süre tutulduğunda, belirli atletik kazanımlar kaybolur. Bir sporcuysanız, ameliyat sonrası hareketsizliğin gerekliliklerini işlemin potansiyel faydalarına karşı tartmalısınız. Deneyimli bir cerrah, bu tip seçmeli kozmetik operasyonda yer alan her şeyi anlamanız konusunda size rehberlik edecektir. Bununla birlikte, iyileşme tamamlandıktan sonra atletik yeteneklerinizin ve sınırlarınızın genişlemesi mümkün olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!