Üniversiteli gençlerden +1Fest

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli gençlerden +1Fest
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 11:39

Üniversiteli gençlerden +1Fest

Haberin Devamı

İZMİR'deki Gediz Üniversitesi'nin öğrencileri, down sendromlu çocuklar için +1Fest düzenledi. Kampüs bahçesi cıvıl cıvıl olurken, oyunlar oynandı, şarkılar söylendi, çocuklara temsili diploma da verildi.

Gediz Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü ile Mezunlar Derneği üyesi gençler, kromozom sayıları normalden bir fazla olan down sendromlu çocuklar için +1Fest düzenledi. İzmir Down Sendromu Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen festival için kampüs bahçesi rengarenk balonlarla süslendi. Üniversiteliler, konuklarını masal ve film kahramanları kostümleri ile karşıladı. Önce birlikte derslere girildi, ardından ise eğlence dolu partiye geçildi.

Gediz Üniversitesi öğrencilerinden oluşan müzik grubu Suit The Band, konser verdi, şarkılar down sendromlu küçükler için seslendirildi. Hep birlikte dans edildi, birbirinden renkli ve eğlenceli oyunlar oynandı. Onlara Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de eşlik etti. Günün sonunda her birine cübbe giydirildi, temsili diploma verildi, kepler fırlatıldı. Hem onlar hem de aileleri unutamayacakları dakikalar geçirdi. Rektör Prof. Dr. Çevik ve İzmir Down Sendromu Derneği Başkanı Gülnaz Rodoplu, böyle anlamlı bir festivali gerçekleştiren gençlere teşekkür etti.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!