Türkiye’nin değişmeyen lezzeti

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin değişmeyen lezzeti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2021 09:33

 Logosunda bulunan vapur nedeniyle ‘Vapurlu Yağ’ olarak hatırlanan Kristal Yağları, 80 yılı aşan deneyimini yeni yatırımlar ve ürünlerle devam ettiriyor. Firma, el değmeden üretim ve ambalajlama yaparak zeytinyağını en sağlıklı saklama koşulu olan cam şişe ve kaliteli teneke ambalajlarda tüketiciye sunuyor. Anthony Micaleff tarafından 1938’de Türkiye’nin ilk zeytinyağı markası olarak İzmir’de faaliyetlerine başlayan Kristal, ülkemizde riviera zeytinyağını ilk kez üreterek ambalajlanmış olarak piyasaya sunmuştu. 80 yılın üzerindeki tecrübesiyle Türkiye’nin ilk ambalajlı ve markalı zeytinyağı ihracatçısı olan Kristal Yağları, bugün 25’in üstünde ülkeye zeytinyağı ihraç ediyor.

Haberin Devamı


KALİTE VAZGEÇİLMEZİMİZ
Genel Müdür Christopher Dologh, marka olarak vazgeçemeyecekleri unsurların başında kalitenin geldiğini belirterek, bütün yatırımlarını bu çerçevede gerçekleştirdiklerini söyledi. Dologh, “Kaliteli zeytinyağına ulaşmanın yolu kaliteli zeytinden geçer. Biz ülkemizde kaliteli natürel sızma zeytinyağı üretiminin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla bir rehabilistasyon projesi başlattık. Bu kapsamda bünyemizde zeytin yetiştiriciliği konusunda uzman ziraat mühendisleri istihdam ediyoruz. Mühendislerimiz lokal üreticileri ziyaret ediyor ve zeytin toplama aşamasında önemli noktaları anlatıyorlar. Onların ihtiyaçları olan her konuda bilgi vermek üzere aktif olarak sahada çalışıyorlar. Tüm bunlara ilaveten sektörün kalite algısının da iyileştirilmesine yönelik yatırım yapıyoruz. Yağhane ve depo sahipleriyle sürekli temas halindeyiz. Hasat ve üretim aşamalarında kalite kayıplarının azaltılması için gerekli işleme ve depolama koşulları konusunda bilgilendirme yapıyoruz. Ayrıca; kalitenin birinci ve vazgeçilmezi, zeytinyağını en sağlıklı saklama koşulu olan cam şişe ve kaliteli teneke ambalajlarda tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Amacımız, Türk zeytinyağının çıtasını yükseltmek” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin değişmeyen lezzeti


KRİSTAL, İSPANYA’DA
Kristal Yağları, İzmir Bornova ve Balıkesir Ayvalık’taki tesislerinin yanı sıra Valencia’da da ‘Aceites Kristal’ adıyla bir satış şirketi kurarak İspanya’daki faaliyetlerini sürdürüyor. Global zeytinyağı pazarının açık ara lideri olan İspanya’da ‘Kristal’ adı altında üretim yapmaya ve dünya pazarlarına ihraç etmeye başlayan Kristal, mevcut durumda Türkiye pazarındaki en büyük dört zeytinyağı üreticisi arasında yüzde 100 Türk sermayeli olan iki şirketten biri konumunda.


ONLİNE SATIŞ MAĞAZASI
Kristal Yağları, Türkiye’nin her yerindeki zeytinyağı tüketicisine ulaşabilmek amacıyla online satış mağazası www.kristalyaglari.com üzerinden ürünlerinin satışını gerçekleştiriyor ve tüm ürünler doğrudan fabrikadan sevk ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!