Turkcell Superonline Genel Müdür Yardımcısı Özata:

Güncelleme Tarihi:

Turkcell Superonline Genel Müdür Yardımcısı Özata:
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 11:40

- "Televizyon izlemenin mekan ve zamandan bağımsız hale geldi. TV Plus, herhangi bir kanalı 12 saat geriye alma olanağı sunduğu gibi istenilen programı buluta kaydetme özelliğiyle de mekana bağımlılığı ortadan kaldırıyor"

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Turkcell Superonline Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, gelişen teknolojinin telvizyon izlemeyi zaman ve mekana bağımlı olmaktan çıkardığını söyledi.

Özata, TV platformu Turkcell TV Plus tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 2008 yılında Türkiye'yi geleceğin teknolojisiyle donatmak üzere fiber optik yatırımlarına başladıklarını ve ışık hızında interneti 2 milyon ev ve işyerinin kapısına kadar götürdüklerini belirtti. Turkcell Superonline toplam internet müşterilerinin sayısının 686 bini fiber kullanıcısı olmak üzere 1,1 milyon olduğunu kaydeden Özata, ses müşterilerinin sayısının da 500 bini geçtiğini aktardı.

İzmir'de 1000 Mbps hızında internet hizmetini 270 bin ev ve işyerinin kapısına kadar ulaştırdıklarını ifade eden Ceyhun Özata, şehri 1 bin 800 kilometreyi aşkın fiber ağ ile donattıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Bugüne kadar Türkiye genelinde 2,5 milyar lira, İzmir'de ise 185 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Özata, İzmir'de 106 bin fiber internet müşterisinin aylık ortalama veri tüketiminin 46 GB, ortalama hızın ise 26 Mbps olduğunu aktardı.

Dünyada televizyon izleme alışkanlıklarının değiştiğini, 2006 yılında televizyon izleyicilerinin yüzde 69'u yayın akışını takip ettiğini kaydeden Özata, "2013 yılında izleyicilerin yüzde 32'si yayın akışını, o anda televizyonda ne varsa onu izlerken, yüzde 68'i 'seç-izle' seçeneğiyle kontrolü eline alarak istediği programı izliyor. Televizyon izlemenin mekan ve zamandan bağımsız hale geldi. TV Plus, herhangi bir kanalı 12 saat geriye alma olanağı sunduğu gibi istenilen programı buluta kaydetme özelliğiyle de mekana bağımlılığı ortadan kaldırıyor" dedi.

- İzmir Net altyapısı genişletildi

Türkiye'de internetin en fazla kulanıldığı iller arasında İzmir'in 3. sırada bulunduğunu, evlerin yüzde 50'sinde internetin bulunduğunu belirten Özata, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalarla İzmir Net altyapısını genişlettiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!