Trafik Vakfı'nda bayrak değişimi

Güncelleme Tarihi:

Trafik Vakfında bayrak değişimi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 12:20

Trafik Vakfı'nda bayrak değişimi

Haberin Devamı

İŞADAMI Mesut Sancak, İzmir Trafik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, Bölge Adliye Mahkemesi eski Başsavcısı Celal Kocabaş'a devretti.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve emekli Başsavcı Celal Kocabaş'ın devir buluşması, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın makamında gerçekleşti. İzmir Emniyet Müdürü Aşkın, bugüne kadar İzmir Trafik Vakfı Başkanlığı görevini yürüten Mesut Sancak'ı, özverili çalışmaları nedeniyle kutladı ve teşekkür etti. Hüseyin Aşkın, İzmir Trafik Vakfı Başkanlığı görevini üstlenen Celal Kocabaş'ı da yeni görevi nedeniyle tebrik etti. Aşkın, kamu yararına çalışan İzmir Trafik Vakfı'nı desteklemeye devam edeceklerini, yönetiminde temsil edildikleri vakıf ile işbirliklerinin gelişerek süreceğini kaydetti. Aşkın, "İzmir Trafik Vakfı, bugüne kadar örnek çalışmalar üretti. Bundan sonra da İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün katkılarıyla, şehirde trafik sorunlarının çözümü için, değerli sivil bir platform olmayı sürdürecek" dedi.

İSTANBUL ANKARA ÖRNEKLERİ

İzmir Trafik Vakfı, İstanbul ve Ankara'daki örnekleri model alınarak, 2014 yılında İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin karşılıklı mutabakatıyla kurulmuştu. Geçmiş yıllarda kentte belediyeye ait araç çekme işleri, bir dönem belediye ile emniyeti karşı karşıya getirmiş, emniyet izin vermeden belediye çekim işlemi yapamaz hale gelmişti. Uygulamada yaşanan sıkıntılar ve oluşan yetkisizlik hali nedeniyle İzmir Trafik Vakfı kurulmuştu. Bunun üzerine Başkan Aziz Kocaoğlu'nun talimatı ile belediyenin 7 çekici de, kurulan bu vakfa hibe edilmişti. İzmir Emniyet Müdürlüğü de benzeri çalışmalarını, kurulan vakıf üzerinden yürütmeye başlamıştı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'ın İzmirli bir grup işadamı ile birlikte kurucusu olduğu İzmir Trafik Vakfı'nın amacı; İzmir trafiğinin rahatlamasına ve kentin otopark sorununun çözümüne yönelik projeler geliştirmek olmuştu. Trafik Vakfı Yönetimi de, bu yolla halka yarar sağlamayı hedefleyen çalışmalarda bulunmayı sürdürmüştü.

HEDEF İZMİR'E KATKI

Trafik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, Celal Kocabaş'a devreden Mesut Sancak, vakfın kente hizmet eden bir noktaya ulaştığını, bugüne dek hedeflerinin İzmir trafiğinin olumlu gelişimine ve genel olarak trafik camiasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Kentin geneli için devam eden ve hedefledikleri çok sayıda yeni projelerinin bulunduğunu belirten Sancak, kendisinin görev süresini artık tamamladığını, işlerinin çok yoğun olması nedeniyle, başkanlık görevini Celal Kocabaş'a devrettiğini açıkladı. Sancak, eski Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Celal Kocabaş'ın saygın kamu çizgisiyle İzmir'de önemli iz bıraktığını belirtti. Kocabaş'ın Trafik Vakfı Başkanlığı'nda da, İzmir'de trafik alanında, değerli işler gerçekleştirileceğine inandığını, vakfı emin ellere emanet ettiğini söyledi.

KOCABAŞ'TAN TEŞEKKÜR

Kamu alanında yıllarca adalet terazisini yücelterek, en zor görevleri üstlendiğini belirten Celal Kocabaş da yeni üstlendiği görevinde, Mesut Sancak'tan aldığı başkanlık bayrağını, İzmir'e katkı sağlamak amacıyla, daha yükseğe taşımak istediğini söyledi. Kocabaş, vakfın bugüne kadar yürüttüğü hizmetleri aktif olarak sürdüreceklerini, vakfın hayata geçirmek istediği yeni projelerin de, takipçisi olacaklarını kaydetti. Celal Kocabaş, vakıf ile ilgili gelişmeleri, aralıklarla İzmir kamuoyu ile paylaşacaklarını da bildirdi. 

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!