Torbalı'da yaşlı ve engellilere evde bakım hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Torbalıda yaşlı ve engellilere evde bakım hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2017 12:12

Torbalı'da yaşlı ve engellilere evde bakım hizmeti

Haberin Devamı

İZMİR'in Torbalı Belediyesi, yatağa bağımlı yaşayan 65 yaş üstü bireyler ile yaş sınırı olmaksızın aynı şartlardaki engelliler için ilçede evde bakım hizmeti başlattı. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Çaresiz, yalnız, yatağa bağımlı hastalara belediye olarak biz bakmaya başladık" dedi.
Torbalı Belediyesi, yatağa bağımlı yaşayan 65 yaş üstü bireyler ile yaş sınırı olmaksızın aynı şartlardaki engelliler için ilçede evde bakım hizmeti veriyor. Evde bakım hizmetinden yararlanmak isteyenlerin, '0232 935 31 12' numaralı telefonu arayarak ilgili birimle temasa geçebileceği belirtildi. Ekibin önce adrese gidip tespitte bulunduğu, eğer başvuruda bulunan kişinin şartları bakım hizmeti vermeye uygunsa programa dahil edildiği ifade dildi. Ciddi müdahale gerektiren hastaların, evde bakım birimi nakil aracıyla hastanelere sevk edileceği kaydedildi. Evde bakım hizmetinde süreklilik gerekirse ekibin haftanın belli günleri adrese giderek hizmet vereceği belirtildi. Evde bakım hizmetleri hafta içi her gün mesai saatleri arasında verileceği ifade edildi. Evde bakım hizmet biriminde; 1 doktor, 2 hemşire, 2 yardımcı personel, 2 acil tıp teknisyeni, 4 şoför ve 1 büro elemanı olmak üzere 12 personel görev yaptığı bildirildi. Evde bakım hizmetlerinin tüm maliyetlerin Torbalı Belediyesi'nin öz kaynakları tarafından karşılandığı belirtildi.
Torbalı Belediye Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez, sosyal belediyeciliğin en önemli, en duygusal en insancıl ayağı olan evde bakım hizmetlerini çok önemsediklerini belirterek, "Çaresiz, yalnız, yatağa bağımlı yaşlı ve engellilerimize belediye olarak biz bakacağız. Günlerdir, aylardır kapısı çalınmayan, kimsesi olmayan ancak mutlak bakılması gereken vatandaşlarımızın durumu belediye başkanı seçildiğimden beri beni en çok düşündüren sorunların başında geliyordu. Bunu zaman zaman kurumsal olmayan, kişisel çabalarla yapmaya çalışıyorduk. Şimdi tam profesyonel, alanında deneyimli bir birim kuruldu. Mümkün olduğu kadar en yüksek performansla, bu konumdaki vatandaşımıza ulaşmak, yaralarına merhem, yalnızlıklarına ortak olmak istiyoruz. Son nüfus sayımına göre İzmir'de en hızlı büyüyen ilçesiyiz. Her yıl İzmir başta olmak üzere ilçemizde yaşamayı tercih edenlerin sayısı 10 bini aşıyor. İlçemiz büyürken sosyal sorunlarda büyüyor. Bir sokağı asfaltlamada, bir çöpü toplamada belki geç kalabiliriz. Lakin bir yarayı sarmada, zor durumdaki bir hastaya ulaşmada geç kalma, erteleme olamaz" dedi.
BAŞKANIN EŞİ PROJENİN TAKİPÇİSİ
Başkan Görmez'in eşi Arzu Görmez, evde bakım hizmetlerinin başlamasıyla, sağlık ekibiyle birlikte bazı evleri ziyaret ederek hastaların sorunlarını dinledi. Arzu Görmez, "Bu projenin sürekliliği, sağlıklı işlemesi için ben de elimden geleni yapacağım. Verileri inceleyeceğim, emeği geçenlere özellikle teşekkür etmek istiyorum. Vatandaşın yarasına merhem, derdine ortak olmak heyecan verici bir hizmet" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!