Tiyatro keyfi yaşattılar

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro keyfi yaşattılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 14:27

Tiyatro keyfi yaşattılar

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme ilçesinde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Tiyatro Grubu tarafından 'TV Cumhuriyeti' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Ali Cüneyd Kılcıoğlu'nun yazdığı, Vedat Murat Güzel'in yönettiği oyun, Çakabey Kültür Merkezi'nde, ücretsiz oynandı. Oyunda, Ayhan Varol, Bahar Çelebioğlu, Filiz Demir, Gonca Eke, Helin Mutlu, Naim Güner, Nevin Çetintaş, Pınar Özcan, Sabise Tamer, Sadık Tarkın, Seda Yanar ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Sedat Mutlu rol aldı. Çeşmeli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği oyun, uzun süre alkışlandı.

"TELEVİZYON ZAMAN KAYBI"

Oyunun ardından bir açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Sedat Mutlu, birçok televizyon programının insan yaşamında, büyük bir zaman kaybı yaşattığını vurgulayıp, "Televizyon seyrederek ve televizyondaki sahte hayatları izleyerek, yaşamımızda büyük bir kayıp yaşıyoruz. Eminim ki, sizler çocuklarınızın ve kendinizin, böyle bir zaman kaybı yaşamaması için büyük çaba sarfediyorsunuz. Daha olumlu yaşamak için daha az televizyon izleyip, kendimize ve sevdiklerimize daha fazla zaman ayırmalıyız. Çocuklarımızın geleceğinin kararmaması için hepimizin, mücadelemize devam ederek, uyutulduğumuz uykudan uyanacağımızdan çok eminim" diye konuştu.

"BAŞKA SAHNELERDE YİNELEMEK İSTİYORUZ"

Çeşme'de 9 yıldır tiyatro yöneten Vedat Murat Güzel de yaptığı açıklamada, televizyondaki programları hicveden, esprili bir dille işleyen, eğlenceli bir oyunu bu yılın ilk oyunu olarak sahnelediklerini belirtip, "Yazar, oyunu gerçekten çok güzel yazmış. Oyuncularımızla birlikte her yıl özverili bir şekilde çalışıyoruz. Tiyatro sevgimizi resmetmek için her yıl sahne alıyoruz. Sponsorlarımızın desteğiyle oyunumuzu ücretsiz olarak sergiledik. Oyunumuz ile ilgili farklı yerlerden teklifler aldık. Oyuncularımızın iş durumlarına göre oyunumuzu başka yerlerde de oynayabiliriz. Seferihisar ve Güzelbahçe'den teklifler geldi. Onları değerlendiriyoruz. Oyuncularımız profesyonel tiyatrocu değil. Herkesin işi var. Çeşme'de de özellikle yaz aylarında hayat kitleniyor. Herkesin uygun olacağı bir şekilde zamanı denk getirerek, bu güzel oyunu farklı seyirciler karşısında, farklı sahnelerde tekrar oynamayı arzu ediyoruz. Bu tür tekliflere açık olduğumuzu da belirtmek istiyorum" dedi.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!