Tınaztepe’ye Galen Araştırma Merkezi

Güncelleme Tarihi:

Tınaztepe’ye Galen Araştırma Merkezi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2021 22:43

Antik dönemden bu yana önemli bir tıp merkezi olan İzmir’de, Ege Bölgesi’ninsağlık temalı ilk üniversitesi olarak kurulan İzmir Tınaztepe Üniversitesi(İZTÜ), ikinci akademik yılında araştırma laboratuvarlarını faaliyete geçiriyor.

Haberin Devamı

İZMİR Tınaztepe Üniversitesi Stratejik Öncelikleri’ arasında yer alan “sağlık alanında araştırma ve yenilikçi tıp teknolojilerinin geliştirilmesi” amacıyla harekete geçen İzmir Tınaztepe Üniversitesi, tıbbın ve eczacılığın öncülerinden İzmir Bergama doğumlu Galen’in adını aldığı ‘Galen Araştırma Merkezi’ni, Prof. Dr. Mehmet Öztürk ve Prof. Dr. Neşe Atabey’in kuruculuğunda 9 Eylül’de faaliyete geçiriyor. Yaşam bilimleri alanında araştırmalar yapılacak Galen Araştırma Merkezi’nin hem bölgeye ve ülkeye, hem de dünyaya sağlık alanında katkı sağlaması hedefleniyor.

ÜNLÜ İSİMLER SEMPOZYUMDA

Bu arada Galen Araştırma Merkezi’nin açılışı vesilesiyle aynı tarihte “İZTÜ Galen Bilim Günleri” etkinliği dü- zenlenecek. “Aşılarda ve İlaçlarda Yeni Ufuklar” başlığı taşıyan uluslararası tanınmış bilim insanlarının sunumlar yapacağı etkinlikte, tıpta çığır açan ve Kovid-19 pandemisine karşı en etkin silah olan mRNA aşısının mucitlerinden Dr. Özlem Türeci, bilimsel açılış konuşmasını yapacak. Sempozyumda ülkemizden Mayda Gürsel ve Hakan Akbulut yerli Kovid-19 aşı çalışmalarını sunarken, İsveç’ten Evren Alıcı kök hücrelerden türetilen NK bağışıklık hücreleri ile ilgili çalışmalarını anlatacak. ABD’den Fatih Uçkun, Aykut Üren ve Özgür Şahin ise kanserde hedefe özgün ilaç geliştirme çalışmalarını katılımcılara aktaracak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!