‘The Health Store Turkey’ ile kaliteli sağlık hizmeti

Güncelleme Tarihi:

‘The Health Store Turkey’ ile kaliteli sağlık hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2021 15:29

Uzun yıllar İngiltere’de yaşayan İş insanı Nihal Terzi tarafından geçirdiği burun ameliyatının ardından temelleri atılan The Health Store İrlanda Cumhuriyeti, Kuzey İrlanda, İskoçya, İngiltere, Galler, Fransa, Almanya ve Avusturya’da yaşayan hastaları Türkiye’deki kaliteli sağlık hizmeti ile buluşturuyor.

Haberin Devamı

 

BAŞTA obezite olmak üzere, saç ekimi, diş implantı, estetik cerrahisi, göz hastalıkları tedavisinde hastaları Türkiye’ye getiren The Health Store, Türkiye’deki tedavileri boyunca 7/24 refakatçi ve tercüme hizmeti de veriyor. The Health Store’un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Nihal Terzi, İngiltere, İrlanda, İskoçya, Almanya ve Türkiye’deki şubelerinde toplam 50 kişilik ekiple çalıştıklarını belirterek, amaçlarının hastalara Türkiye’de kaliteli sağlık hizmeti sunulmasına aracılık etmek olduğunu bildirdi.
The Health Store’un kuruluş hikayesini anlatan Nihal Terzi, şunları söyledi: “24 yıl İngiltere’de yaşadım. Temmuz 2020’den beri ise İzmir’de yaşıyorum. Yıllardır iş dünyası içerisindeyim. 24 yıldır İngiltere’de otomotiv sektöründe çalıştım. Hala otomotiv sektöründeki şirketimle ilişkilerim devam ediyor. 18 ay önce burnumdan ameliyat olmam gerekti. Bu ameliyat için Türkiye’ye gelmeyi tercih ettim. Çünkü gerçekten Türkiye’deki doktorlarımızın, hastanelerimizin, dünyada en iyisi olduğuna inanıyorum. Türkiye’ye geldikten sonra lise arkadaşım ameliyatımı gerçekleştirdi. Ameliyatım da oldukça başarılı geçti. Doktorum Dublin’de bir hasta ziyaretine geldiklerinde, ‘ben de gideyim bir kontrol olayım’ dedim. Kontrolü yaparken ‘siz burada ne yapıyorsunuz’ diye sordum. ‘Hastamızı kontrol ediyoruz’ dediler. Bu hasta görme işinin de bir acente vasıtasıyla olduğunu söylediler. Burada kontrol yaptıklarını, Türkiye’ye gelmek isterlerse tedavi için geldiklerini söylediler. Orada yarım gün geçirdim. Ve o gün bu işi yapmaya karar verdim.”

 

 

Haberin Devamı

‘The Health Store Turkey’ ile kaliteli sağlık hizmeti

İLK OFİS İNGİLTERE’DE
The Health Store olarak ilk ofislerini İngiltere’de kurduklarını belirten Terzi, “Satış ekibi ve hasta takibi İrlanda Cumhuriyeti, Kuzey İrlanda, İskoçya, İngiltere, Galler, Fransa, Almanya ve Avusturya’da 7/24 aralıksız devam ediyor. Ana ofisimiz artık İzmir’de. İlk defa 24 yıl sonra Türk ekiple çalışmak çok güzel bir duygu. Yurtdışındaki ekibimiz, hastalar ülkelerine geri döndüğünde diyetisyen ve psikologlarla ameliyat sonrası süreci yönetiyor. Türkiye’deki ekip ise hastanın ülkeye gelişinden tedavi planlanmasına ve tedavi sonrası ülkeden uğurlanmasına kadar her şeyle ilgileniyor. Hasta, havaalanında ekibimiz tarafından karşılanıyor. Hastaneye ekibimiz tarafından getiriliyor, yatışı yapılıyor, ekibimiz tarafından 7/24 hem tercümanlık ve refakat hizmeti veriliyor” dedi.

Haberin Devamı

‘The Health Store Turkey’ ile kaliteli sağlık hizmeti

YALNIZ BIRAKMIYORLAR
Hastalarını hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını belirten Terzi, 7/24 refekat hizmeti sayesinde kendilerini hiçbir şekilde yalnız hissetmediklerini vurguladı. Terzi, “Annesinin yanında nasılsa, ameliyata girerken elini kim nasıl tutuyorsa, The Health Store ekibinin hasta koordinatörleri de elini tutarak onu ameliyata gönderiyor. Tüm süreci de ailesine aktarıyor” diye konuştu.

 
TEDAVİ ALANLARI NELER?
The Health Store’un tedavi alanları hakkında bilgiler veren Terzi, şöyle devam etti: “Herkes gibi ben de bir yerden başlamak zorundaydım. Benim yaptığım işin insan hayatında bir farklılık yaratmasını istedim. Bu farklılık yaratmayla da bir yarar sağlamak istedim. Bu anlamda obeziteyi seçtim. Son bir yılda obezite, bizim birinci noktamız oldu. Ayda 50-80 arası obezite cerrahisi yaptık. Özellikle koronavirüs döneminde obezite ameliyatlarına ilgi de arttı. Kronik hastalıklara etkisi olduğu için koronavirüsten korunmak için ameliyat olmayı tercih eden hastalar var. Ayrıca estetik ve plastik cerrahi ameliyatları, saç ekimi, gülüş tasarımı, implant tedavisi, göz hastalıkları başta olmak üzere diğer tüm sağlık alanlarında hizmet veriyoruz.”

Haberin Devamı

‘The Health Store Turkey’ ile kaliteli sağlık hizmeti

 
YALNIZ DEĞİLSİNİZ

REFAKAT hizmetini genişlettiklerini belirten The Health Store Yönetim Kurulu Başkanı Nihal Terzi, Türkiye’ye gelmeden 3 ay önce annesinin rahatsızlandığını, ancak bakacak, doktora götürecek insan bulmakta çok zorlandıklarını söyledi. Terzi, “Bu durum İngiltere’de çok zor olduğu için ‘Biz refakat işini yurtdışından ameliyat olmaya gelen hastalara yapıyoruz da neden Türkiye’de kendi insanımıza yapmıyoruz’ dedik. Ülkenin neresinde olursanız olun. Bizimle iletişime geçin. Biz, sizin için tedavinize en uygun doktoru seçip sizi evinizden alarak, tedavinizi gerçekleştirip ardından tekrar evinize bırakacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘The Health Store Turkey’ ile kaliteli sağlık hizmeti

OBEZİTE CERRAHİSİ
HAYAT KURTARIYOR

10 binin üzerinde başarılı ameliyat gerçekleştiren genel cerrahi uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Eken, 18 yıllık deneyimiyle The Health Store Sağlık Turizmi’nin yüksek standartlı hizmet anlayışı bir araya geldi. Obezitenin tedavi edilmediği takdirde yaşam kalitesini düşürerek kalp, diyabet, eklem rahatsızlıkları, astım, tansiyon, KOAH gibi kronik hastalıkların görülmesini artırdığına yönelik bilimsel çalışmaların var olduğunu belirten Doç. Dr. Hüseyin Eken, obezitenin vücutta yağ birikimiyle karakterize olarak gelişen bir hastalık olduğunu söyledi.
Obezite cerrahisinin Vücut Kitle İndeksi (VKİ) 35 ve üzerinde olan, daha önce diyet ve sporla kilo verme deneyimleri başarısız olmuş ya da verdiği kiloları çok geçmeden geri almış, ameliyat olmasında herhangi bir engel bulunmayan, doğru tanı ve tedavi yapılan hastalarda yüz güldüren sonuçlar verdiğini belirten Doç. Dr. Hüseyin Eken, “Kapalı yöntemle yapılan obezite cerrahisi, ortalama 45-60 dakikada tamamlanıyor. Bu operasyonda midenin yaklaşık yüzde 80’lik kısmı çıkarılarak, mide hacmi küçültülüyor. Açlık hormonu salgılayan kısım da çıkarıldığı için, operasyondan sonra hastanın yeme isteği azalıyor” dedi.

Haberin Devamı

AMELİYAT SONRASI SÜREÇ
Obezite ameliyatı kadar ameliyat sonrası sürecin de önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Eken, şöyle devam etti: “Hastalarımıza diyetisyenlerimiz tarafından bir beslenme programı hazırlanıyor. İlk 15 gün sıvı gıda, 15 günden sonra püre gıdaların ardından ortalama 1 ay sonra katı gıda alımına başlanabilir. Tabii ki tüm bu süreç doktorunuz ve diyetisyeniniz tarafından takip edilmektedir. İlk başlarda hızlı olan kilo verme süreciniz zaman geçtikçe azalabilir. Kilo verme süreci ideal kiloya ulaşıncaya kadar devam etmektedir.”

DİYABET DÜNYAYI SARDI
Dünyada her 10 saniyede bir kişinin diyabet ya da diyabetin neden olduğu komplikasyonlar nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirten Doç. Dr. Hüseyin Eken, “Yine dünyada her 21 saniyede bir kişi diyabet hastalığına yakalanıyor. Tip 2 diyabette yaşam süresi ortalama 10 yıl azalıyor. Her yıl diyabete bağlı olarak 3 milyon kişi hayatını kaybedebiliyor. Diyabete bağlı ölüm nedenlerinin yüzde 50’si kardiyovasküler sistem hastalıklarından kaynaklanıyor. Tip 2 diyabetli olguların yüzde 85’i kilolu veya obeziteli bireyler” ifadelerini kullandı.

 

TİP 2 DİYABET VE YÜKSEK
KAN ŞEKERİ BELİRTİLERİ

- Sık idrara çıkma.
- Ağız kuruluğu.
- Çok su içme.
- Açlık hissi.
- Cilt yaralarının geç iyileşmesi.
- Kuru ve kaşıntılı bir cilt.
- Sık sık enfeksiyon gelişmesi.
- Ellerde ve ayaklarda uyuşma, karıncalanma.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!