TEV’den depremzede öğrencilere burs

Güncelleme Tarihi:

TEV’den depremzede öğrencilere burs
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2023 05:05

Türk eğitim Vakfı (TEV), depremzede öğrencilere yönelik burs programı “TEV Depremzede Bursu” için başvuruları kabul etmeye başladı.

Haberin Devamı

Bu özel burs programı, deprem bölgelerinde yaşayan ve maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere yöneliktir. TEV Depremzede Bursu başvuruları, 2023 yılında 1 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Başvurular, TEV’in resmi internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. TEV Depremzede Bursu’na başvuracak öğrencilerin şu şartları karşılaması gerekmektedir: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Deprem bölgesinde ikamet etmek ve depremden doğrudan etkilenmiş olmak. Başvuru tarihi itibarıyla üniversite, yüksekokul veya meslek yüksekokulunda öğrenim görmekte olmak. Aile gelirinin, burs programının kriterlerine uygun düzeyde olması ve maddi desteğe ihtiyaç duyulması. Üniversite ve yüksekokul öğrencileri için genel akademik not ortalamasının en az 2.50/4.00 veya eşdeğer olması. Disiplin cezası almamış olmak ve başvuru sırasında herhangi bir disiplin soruşturması ile karşı karşıya olmamak.

Haberin Devamı

AYLIK OLARAK ÖDEME YAPILACAK

TEV Depremzede Bursu, eğitim ve yaşam giderlerine katkı sağlamak amacıyla aylık olarak ödencek. Burs miktarı, öğrencinin eğitim düzeyine, bölümüne ve yaşam şartlarına göre belirlenecek. Burs süresi, öğrencinin eğitim programının süresi kadar olup, başarılı akademik performans göstermeye devam ettiği sürece devam edecek.

EK BARINMA YARDIMI

Depremden etkilenen bölgedeki 2 bin 573 bursiyerinin, eğitimlerini sürdürebilmeleri için harekete geçen TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, temel eğitim seviyesinde her 5 öğrenciden 1’inin afetten etkilendiğini söylüyor. Taşkın, “Afet bölgesindeki bursiyerlere ve ailelerine ulaştık. Afetten etkilenen 2 bin 573 bursiyere aylık burslarına ek barınma yardımı olarak 3 milyon TL destek verildi. 1300 öğrenciye acil destek için yaklaşık 2 milyon TL ayrıldı. Depremden en çok etkilenen üniversite öğrencilerine yönelik olarak 4 aylık burs vermek amacıyla 28 Şubat-7 Mart arasında burs başvuruları alındı” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!