Tetra Pak İzmir’den dünyaya ambalaj ihraç ediyor

Güncelleme Tarihi:

Tetra Pak İzmir’den dünyaya ambalaj ihraç ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2021 00:17

Tüm iş süreçlerinde gıdanın yanı sıra insanı ve gezegeni korumaya yönelik bir yaklaşımla hareket eden Tetra Pak Türkiye, İzmir Kemalpaşa’daki fabrikasıyla, Bursa ve İstanbul’daki ofisleriyle 400’e yakın kişiye istihdam sağlıyor. 10 milyar paketi aşan kapasitesi ile Tetra Pak İzmir Fabrikası, 27 farklı ambalaj ürünü üretiyor. İzmir fabrikasında üretilen yaklaşık 7 milyar paket, dünyanın 4 kıtasında, 34 ülkeye ihraç ediliyor. 

Haberin Devamı

 

Küresel sürdürülebilirlik politikaları kapsamında üretim ve tüketimin her evresinde gezegeni, gıdayı ve insanı korumayı esas alan Tetra Pak; gıda güvenliği, geri dönüşüm ve atık önlemeye yönelik çalışmalarıyla bölgenin kalkınmasına katkı sağlıyor. Türkiye’de 50 yıla yakın süredir faaliyet gösteren şirket, bugün İzmir Kemalpaşa’daki fabrikasıyla, Bursa ve İstanbul’daki ofisleriyle 400’e yakın kişiye istihdam sağlıyor. 10 milyar paketi aşan kapasitesi ile Tetra Pak İzmir Fabrikası, 27 farklı ambalaj ürünü üretiyor. İzmir fabrikasında üretilen yaklaşık 7 milyar paket, dünyanın 4 kıtasında, 34 ülkeye ihraç ediliyor. 

Çevre ve sürdürülebilirliğin ambalaj sektörünün en önemli gündem maddeleri arasında yer aldığına dikkat çeken Tetra Pak Türkiye Genel Müdürü Konstantin Kolesnik; “Tetra Pak olarak amacımız, yalnızca sorumlu kaynaklardan tedarik edilmiş yenilenebilir veya geri dönüştürülmüş malzemelerle, tamamen geri dönüştürülebilir ve karbon nötr bir karton ambalaj oluşturmaktır. Bu, dünyanın en sürdürülebilir gıda ambalajlarını sunma yolculuğumuzun parçasıdır. 2020’de Doğayı seçin. Kartonu seçin. başlıklı büyük bir küresel iletişim kampanyası başlattık. Bu kampanya ile sürdürülebilir paketleme konusunu gündeme taşıyarak, yaklaşımımızı yeni ve daha şeffaf bir şekilde ortaya koyarak dünyadaki çevre konularını ele almaya devam ediyoruz. Dünya genelindeki yerel pazarlarda geri dönüşüm konusuna odaklanarak pek çok faaliyet başlattık ve uyguladık. Türkiye’de de belediyeler, geri dönüşümcüler, müşteriler ve tüketicilerle birlikte çalışıyoruz. 2016 yılından bu yana iş birliği halinde olduğumuz Kahramanmaraş Kağıt Sanayi fabrikasında, bu yıl, karton ambalajların geri dönüşümü konusunda sıfır atık uygulaması yapan Türkiye’deki ilk tesisi hayata geçirdik. Tetra Pak karton ambalajlarının bütün bileşenlerinin geri dönüştürülmesini mümkün kılan bu tesis ile yılda 18 bin ton kartonu geri dönüştürülebilecek kapasiteye sahip ve Tetra Pak kutularından elde edilen granül de nihai ürünlere dönüştürülerek ekonomiye kazandırılabilecek” dedi.

 

Haberin Devamı

Üretimin her evresinde “Net Sıfır” hedefine odaklanıyor

Haberin Devamı

Tetra Pak İzmir Fabrikası Direktörü Selami Ulusoy; “Ödüllü İzmir fabrikamız, ihracat ağı ile Tetra Pak’ın global tedarik zincirinde stratejik bir yere sahip. İzmir’den dünyaya ‘Sıfır Atık’ vizyonunda milyarlarca karton ambalaj üretiyoruz. Fabrikamız; katı atıkların kaynağında ayrıştırılması ve dönüştürülmesi, dahili aydınlatma için güneş enerjisinden maksimum düzeyde yararlanılması, yeşil alanların sulanmasında yağmur suyundan faydalanılması ve yemekhane gıda atıklarının hayvan barınağına gönderilmesi gibi uygulamalarla Sıfır Atık konusunda fark yaratan tesislerden biri.

Fabrikamızda, enerji tüketimi kaynaklı emisyonları azaltmak, karbon azaltım stratejimiz için büyük önem teşkil ediyor. Bunu başarabilmek için enerji tasarrufu ve enerji verimliliğinde iyileştirmeler yapıyoruz. Daha verimli gıda işleme ve paketleme çözümleri sağlamak için enerji ve su tüketimlerini azaltıyoruz. Bu amaçla yaptığımız çalışmalar sonucunda 2014 yılından bu yana milyon standart paket başına enerji tüketimini yüzde 3, üretim firesini yüzde 12 oranında azalttık. 

Haberin Devamı

Tetra Pak Türkiye’den Ege Bölgesi’ne tam destek

Yaklaşık yarım asırdır faaliyet gösterdikleri Ege Bölgesi’ne artı katacak çalışmalar gerçekleştirdiklerini de dile getiren Tetra Pak İzmir Fabrikası Direktörü Selami Ulusoy, “Üretim yolculuğumuzun başladığı Ege Bölgesi bizim için çok önemli ve değerli bir bölge. Buraya yaptığımız her yatırım, sadece ülkemize değil, dünyaya da artı katıyor. 2019 yılında KOSBİ Teknik Lisesi’nin kuruluşu aşamasında kendilerine bağış desteği verdik; ihtiyacı olan okullara mobilya göndererek çocuklarımızın öğrenim hayatlarında önlerindeki engelleri kaldırmaya yardımcı olmak istedik. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda İzmir’de yaşanan orman yangınları hepimizi çok üzdü. Kaybettiğimiz ormanları yeniden canlandırmak için bizim de katkımız olsun istedik. Bunun için Ege Orman Vakfı ile birlikte 500 ağaçlık bir koru oluşturduk ve ağaçların dikimi sırasında da çalışanlarımız ile orada bulunduk. Yine, 30 Ekim 2020 tarihinde Seferihisar’da meydana gelen ve çok sayıda vatandaşımızı kaybettiğimiz depremde mağdur olan vatandaşlarımızın yaralarını bir nebze olsun sarabilmek için Kızılay’a 300 koli süt bağışında bulunduk. Ülkemize ve dünyaya katkı sağlayacak bu ve benzeri projelere katılmaya önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!