Teleferikte test sürüşü başladı

Güncelleme Tarihi:

Teleferikte test sürüşü başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2015 11:10

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Balçova teleferik tesislerinde test sürüşü başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, teleferiğin yenilenmesi çalışmalarında sona yaklaşıldığı ifade edildi.

İlkbahar sonunda işletmeye alınması planlanan tesislerde hizmet verecek gökkuşağı renklerindeki kabinler İzmir'e geldi. AB standartlarına uygun olarak tasarlanan ve saatte bin 200 yolcu taşıyacak 8'er kişilik 20 kabinde yolculuk süresi 2 dakika 42 saniye olacak.

Tesis 12 milyon liraya mal olacak.

- 2008 yılında kapatılmıştı

Açıklamada tesisin yenileme çalışmaları süreciyle ilgili şu bilgiler verildi:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1974 yılında kurulan tesisin yıprandığı düşüncesiyle teknik inceleme yaptırmış, hazırlanan raporda, tesisin kullanılmasının sakıncalı olduğu ve iyileştirilmesi gerektiği belirtilmişti.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, taşıyıcı halat, makara takımları, taşıyıcı gondol ve klemens direkler ile ilgili iyileştirme çalışmaları yapmak üzere 2008 yılında tesisleri kapattı. Gerekli ödenekler ayrılarak 5-6 aylığına kapatılması ve bu süre içinde iyileştirme çalışması yapılması planlanan tesis, AB normlarında yeni yönetmeliğin uygulamaya konulacağına ilişkin bilginin alınması üzerine bir süre beklemeye alındı.

Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği Konseyi ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın İnsan Taşımak Üzere Tasarlanan Kablolu Taşıma Tesisatı Yönetmelikleri'ne ilişkin uygulama zorunluluğu getirilmesi üzerine ihale süreci başlatıldı. Ancak yüklenici firma sözleşme imzalanması için gerekli olan evraklarını tamamlayıp sunamadığı için iptal edildi. Daha sonra gerçekleştirilen ikinci ihale ise Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 07.06.2012 tarihinde 3. ihale sürecini başlattı. 14. Bölge İdare Mahkeme kararı ve buna dayalı Kamu İhale Kurulu kararına uyularak 2013 yılının Mart ayında sözleşme imzalayarak işin projelendirme ve yapım sürecini resmen başlatmış oldu."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!