Tedaviyle yürüyor

Güncelleme Tarihi:

Tedaviyle yürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 11:33

Tedaviyle yürüyor

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde geçtiğimiz temmuz ayında geçirdiği trafik kazası sonucu yürüme yetisini kaybeden 19 yaşındaki Süleyman Üyünük yapılan ameliyat ve tedaviler sonucu 3. ayın sonunda yürümeye başladı.

Geçen temmuz ayında geçirdiği trafik kazası sonucu bel omurgası (bel kemiği) kırılan ve omuriliği ezilen Süleyman Üyünük ilk olarak Tire Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Buca Seyfi Demirsoy DH’ne sevk edilen hasta Beyin Cerrahi Uzmanı Doktor Berkant Atay tarafından acil ameliyata alındı. Başarılı geçen operasyonun ardından Fizyoterapist Ali Suluova tarafından Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uygulanan Üyünük tedaviye olumlu yanıt verdi ve 3. ayın sonunda destekle yürümeye başladı.Hastanın ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Berkant Atay “Hastamız Acil Servise geldiğinde bel omurgasında kırık ve buna bağlı omuriliğinde ezilme mevcuttu. Yürüyemiyor belden aşağı kısmını hissetmiyordu, yani geçirdiği trafik kazasına bağlı felç gelişmişti. Hastayı acil ameliyata aldık ve omurilik üzerindeki baskıyı ortadan kaldırarak omurgayı stabilize ettik. Daha sonraki süreçte takip ve tedavilerini tamamladıktan sonra Fizik Tedavi ekibimizin ellerine emanet ettik. Sonuçlar çok sevindirici. Hastamıza çok geçmiş olsun" dedi. Üç ayın sonunda hayata tekrardan yürüyerek devam etmenin mutluluğunu yaşayan Süleyman Üyünük “Geçirmiş olduğum kazadan sonra bir daha asla yürüyemeyeceğimi, ayağa kalkamayacağımı sandım. Çünkü önümde yoğun ve zor bir süreç vardı. En başta doktorum ve Fizik Tedavi ekibimizin destekleri sayesinde şu anda sadece önkol destekli bastonla yürüyorum. Ama olsun sonuçta ayağa kalktım. Şükürler olsun ki bugünlere ulaştım. Kendimde gerçekten bunu yapabileceğime inandım ve çok istedim. Birlikte güzel bir ekip olduk. Bugünleri gördük. Üzerimde emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar. Onlar olmasaydı bir daha hiç yürüyemeyebilirdim" dedi.

Üyünük’ün fizik tedavisini gerçekleştiren Fizyoterapist Ali Suluova “Üyünük bize geldiğinde geçirmiş olduğu trafik kazasına bağlı yürüyemiyor, oturamıyor ve belden aşağı kısımları tutmuyordu felç durumu vardı. Ameliyat sonrası hemen hasta yatağında fizik tedavisini başlattık. Hastaya özel birebir çalıştığımız bir program uyguladık. Program içerisinde Nörolojik Rehabilitasyon dediğimiz sinirlere yönelik çalışmalarımız ve Elektrik Simülasyonu, hastaya özel uygulanan teknik ve egzersizlere yer verdik. Bu süreçte bizim için en önemli nokta hastanın istekli ve katılımcı olmasıydı. Süleyman ile çalışırken hiç zorlanmadık. Son derce uyumlu ve azimli bir hastaydı. Böyle olunca mutlu sona daha kolay ulaşıyorsunuz. Tabi ki hastanın mevcut sağlık durumunun da hızla iyileşme göstermiş olması da en önemli avantajımız oldu" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!