Tarkan Kaynar "Eylül Arifesi"

Güncelleme Tarihi:

Tarkan Kaynar Eylül Arifesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2022 06:15

Pek esmedi rüzgar bu Ağustos ayında değil mi? Biraz basık geçti ayın özellikle son günleri. Geçtiğimiz hafta bastıran yoğun yağmur şehir merkezlerinde sıkıntılara yer açtıysa da toprak için, dağlar için, dereler ve içindeki canlılar için nefes oldu. Geldik ayın sonuna. İki gün sonra "Hoş geldin Eylül" diyeceğiz. 

Haberin Devamı

 

İçinde birçok anlam barındırır Eylül ayı. Kuzey Ege'nin soğuk denizi ılıklaşır, bunaltıcı sıcaklar yerini tatlı esintilere bırakır. Aslında en güzel tatil ayıdır burada Eylül. Bölgenin simgesi zeytin yağlanır, büyür. Yavaş yavaş "Alın beni dalımdan" demeye hazırlanır. Marketlerdeki uzun kuyruklar, telaşlı alışverişler biter bu ay. Plajlarda, otellerde, restoranlarda rahatça rezervasyonsuz yer bulunur. 

Bu yıl ilkbaharda çok güzel çiçeklendi zeytin ağaçları. Verimin yüksek olacağının haberiydi bu. Ve gün itibariyle her yaprağın altında bir zeytin tanesi kendini göstermekte. Bu sene belli ki "VAR" senesi! 

Üçüncü sayımızı bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yayınladık. Önümüzdeki günlerde art arda Kuzey Ege ilçelerinin kurtuluş günleri kutlanacak.  Kuzey Ege'de canlılık devam ediyor. 

Haberin Devamı

Ve eğitim sezonu açılıyor. Öğrenci kardeşlerimize, öğretmenlerimize güzel bir sezon diliyorum. Körfezde geride bıraktığımız iki kitap fuarında aldığınız kitapları okumayı unutmayın. Öğrenci kardeşlerimiz, karşıdan karşıya geçerken yaya geçidinden geçmeyi, şoför arkadaşlar yollarda öğrenci kardeşlerimize dikkat etmeyi unutmayın.

Ve yavaş yavaş büyük şehirlere dönen tatilciler umarım keyifli bir tatil geçirdiniz, sizler de bizi unutmayın. Tekrar bekliyoruz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!