TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi altın çağını yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi altın çağını yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2023 02:50

TARİŞ, her şeyden dev bir marka! Tüketicinin gözünde adeta güvenin simgesi. Gerçekten de Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, TARİŞ ürünleriyleilgili olarak herkes aynı şeyi söyleyecektir. Elbette kolay değil, ta yüzyılın ötesinden gelen güvene dayalı bir gelenek! Dolayısıyla, Söke tarım ve gıdadosyasını hazırlarken, TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi’ni ihmal etmek mümkün değil. Bu çerçevede Başkan İsmail Özer’le uzun bir görüşme yaptık.

Haberin Devamı

TARİŞ Söke Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin son 6 yıl içinde alınan radikal kararlar, mali disiplin ve kurumsallaşma vizyonuyla altın çağını yaşadığını söyleyen Başkan İsmail Özer, “Kooperatifimiz, bölgedeki üreticiler nezdinde güvenilir adres olduğunu artık tescilledi. Adeta yeniden küllerinden doğan kooperatifimiz, hayata geçirdiğimiz mali disiplin sayesinde, gelinen aşamada işlem hacmi 900 milyon liraya ulaşırken, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük pamuk tarım satış kooperatifi haline gelmiş bulunuyor” diyor.

TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi altın çağını yaşıyor

KURUMSALLAŞMA VE ÜRETİMDE KALİTE

Söke’de 73 yıldır üreticinin sigortası olarak piyasayı regüle eden kooperatif, son 4 yıllık süreçte Söke Ovası’nda üretilen pamuğun her sezon yaklaşık yüzde 25’ini alırken, emin adımlarla sürdürdüğü yükseliş ivmesini de istikrarlı bir noktaya taşıyor. Başkan Özer’in yönetim kurulu üyeleriyle birlikte aldığı radikal kararla kurumsallaşma vizyonunun tüm yönleriyle hayata geçirildiği kooperatif, geçtiğimiz yıl Söke-Bağarası yolunda son teknik imkanlarla donatılmış modern tesislere taşınırken, Güllübahçe ve Sarıkemer tesisleri de modernize edilerek silbaştan yenilendi. Geçtiğimiz yıl itibariyle dünyaca ünlü tekstil devlerinin ilgi odağı haline gelen TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi’nde piyasayı regüle etmelerinin yanı sıra pamuk üretiminde kaliteyi esas aldıklarını belirten Başkan İsmail Özer, pamuk tarımında sürdürülebilirliğin olmazsa olmaz olduğunun altını çiziyor.

Haberin Devamı

TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi altın çağını yaşıyor

ORTAKLARIMIZ İÇİN BİZ BİR KALEYİZ

TARİŞ’in, Osmanlı döneminde kuruluş sürecindeki amacının gayrimüslim tacirlere karşı ‘Ekonomik Cihat’ temelli olduğunu hatırlatan Başkan Özer, 1949 yılında kurulan TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi’nin bölgedeki tüccarların fiyat tekeline son vererek, üreticinin yüksek çıkarları adına faaliyetlerine başladığını ifade ediyor. Kooperatifin 73 yıldır üreticinin sigortası olduğuna vurgu yapan Başkan İsmail Özer, her geçen yıl hedeflerini yükselterek yola devam ettiklerini vurguladığı açıklamasında, “Bizim tek gayemiz, cefakâr ortak ve üreticilerimiz adına pamuk tarımında sürdürülebilirliği sağlamak ve üretilen üründen hak ettiğimizi alabilme noktasında garantör vasfını koruyarak piyasayı dengelemeye devam etmektir. Kooperatif olarak, alım politikamızı her ne kadar İzmir Ticaret Borsası’nda ve dünya borsalarında oluşan fiyatlara göre belirlesek de esasen bizim için kâr marjını minimal seviyede tutarak üreticiyi desteklemek birincil vazifemizdir. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi ortakları için adeta bir kaledir. Kooperatifimizin emsallerine kıyasla nereden nereye geldiğine çok basit bir hesapla bakacak olursak, bugünkü finansal hacmiyle 10 yıl öncesine göre 5 kat büyümüş bir noktadadır” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi altın çağını yaşıyor

BUĞDAYDA DA PİYASAYI REGÜLE EDİYORUZ

SÖKELİ üreticilerle, ortakların kooperatife duyduğu yüksek güvenin buğday hasat döneminde 18 milyon kilogramlık alımla tescil edildiğinin altını çizen Başkan İsmail Özer, organik pamukta pilot bölge olan Söke’de üretici kooperatifi olarak öncü bir rol üstlendiklerini de vurguluyor. 2021 yılı itibariyle başladıkları buğday alımında da üreticilerle ortakların güvenini boşa çıkarmadıklarını söyleyen Başkan Özer, “Söz konusu durum bu sezon geçtiğimiz yıla göre daha fazla buğday almamızı sağladı. Buğdayda da artık piyasayı regüle etme anlamında ciddi bir konumdayız. Bunun yanında ana ürünümüz pamukta da geçtiğimiz yıl ekim alanlarının daralmasına rağmen, 25 milyon kilogramın üzerinde alım yaptık. Ortak ve üreticilerimizin desteğiyle önümüzdeki sezonda daha yüksek pamuk alacağımızı umuyoruz. Biz aynı zamanda kooperatif olarak, Söke pamuğunun pazar payını artırma görevini de üstlenmiş durumdayız. Üreticilerimizden bu güven duygusu ile 4 yıldan bu yana Söke Ovası’nda hasat edilen pamuğun her sezon dörtte birini alıyoruz. Yıldan yıla yükseliş ivmesi yakalayan kooperatifimizi, kurumsal bir vizyonla başarılarımızın üstüne yeni başarılar ekleyerek daha da ileri bir noktaya taşımaktan geri durmayacağız. Bu sezonda da TARİŞ Söke olarak tüm ekibimizle birlikte alım sahalarımızda 7/24 esasıyla üreticilerimizin hizmetinde olacağız. Üreticilerimize bir kez daha kooperatifimize duydukları güvenden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanıyor.

Haberin Devamı

TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi altın çağını yaşıyor

SÖKE’DE PAMUĞUN KALİTESİ HER GEÇEN YIL ARTIYOR

AYDIN’da pamuk üretiminin yüzde 85’inin Söke Ovası’nda yapıldığına işaret ederek, pamuk tarımında sürdürülebilirliğin önemine dikkat çeken Başkan İsmail Özer, son olarak şu mesajı veriyor: “GDO’suz tohumun yanında ekolojik koşullarımızla birlikte üreticilerimizin bilgi seviyesi Söke’de pamuk üretiminin kalitesini yıldan yıla daha artırıyor. Özellikle Söke’mizin pamuğu hem lif özelliği, hem de GDO’suz tohumla üretilmesi nedeniyle tüm dünyada doğal bir marka haline gelmiş durumda. Öyle ki, Söke pamuğu küresel ölçekte bazı ürün kategorilerinde, ‘Ege pamuğundan üretilmiş’ ibaresiyle piyasada kendisine yer buluyor. Bu da Ege’de pamuk üretiminin yüzde 50’sini karşılayan Söke’nin önemini ortaya koyan çarpıcı bir gösterge. Pamuk bizim için vazgeçilmez ana ürün. Üreticilerimize sürdürülebilir pamuk için her türlü teknik destek ve fiyat politikası çerçevesinde hizmet vermeye hazırız.”

Haberin Devamı

ATATÜRK’ÜN VİZYONU BİZE IŞIK TUTUYOR 

ALİ disiplin ve yepyeni bir kurumsal vizyonla hayata geçirdikleri uygulamaların kooperatifin pamuk ticaretinde ve alımında sürdürülebilirliğe büyük katkılar sağladığını anlatan Başkan İsmail Özer, “Ortak ve üreticilerimizin bize sahip çıkması yıldan yıla daha da önümüzü açıyor. Ülkemizde kooperatiflerin önemli bir kısmı kağıt üstünde kalırken, TARİŞ Söke olarak her geçen yıl yükseliş ivmesi yakalıyor olmamız gerek ortaklarımız, gerek bizler için gurur kaynağı. Şu da var ki, Atatürk’ün kooperatifçilik vizyonuyla açtığı yol bize ışık tutuyor. Ortak ve üreticilerimizin ürettiği ürünlerinden daha fazla kazanç sağlamalarını temin etmemiz bizim temel amacımız. Doğrudan doğruya kâr amacı gütmemek piyasayı dengelerken elimizi de güçlendiriyor. Bizi 73 yıldır üreticinin sigortası yapan da işte bu anlayış. TARİŞ Söke olarak ortak ve üreticilerin menfaatlerini her daim önde tutmayı kendimize ilke edinerek, emin adımlarla yolumuzda ilerlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuşuyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!