Tarihi höyükte atölye çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Tarihi höyükte atölye çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 15:17

Tarihi höyükte atölye çalışmaları

Haberin Devamı

BORNOVA Belediyesi, akıl oyunlarından animasyonlara kadar birçok farklı etkinliği, İzmir’in tarihinin başladığı yer olarak bilinen Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde vatandaşlarla buluşturuyor.

Sosyal projelerle, vatandaşlarının ilgi duydukları konularda etkinlikler düzenleyen Bornova Belediyesi, her yaş gurubuna hitap eden hobi ve beceri edindirme kursları düzenledi. Atölye çalışmalarıyla da vatandaşların kaliteli zaman geçirmelerini sağlayan belediyeye ait Yeşilova Höyüğü Ziretçi Merkezi'nde, akıl oyunlarından animasyon ve sanat etkinliklerine kadar bir çok konu yer alıyor. Çarşamba ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada 2 gün hazırlanan etkinlik programının 4 ay süreceği açıklandı. Bornova Belediyesi tarafından başlatılan atölyelerde Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi, ilk olarak 4 - 6 yaş gurubu çocukları ağırladı. Uzmanlar eşliğinde zeka oyunları oynayan minikler renkleri, şekilleri ve sayıları öğrenip eğlendi. Yetişkin kurslarının ilkinde de, seramik dersleri verildi. Merkezi gezen katılımcılar ayrıca, kazı çalışmalarında bulunan seramik eserleri inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Katılımcılar daha sonra antik dönem eserlerinin yapılış tekniklerini uygulamalı olarak öğrendi.

BÜYÜKLER DE UNUTULMADI

Her yaş grubuna hitap eden birbirinden farklı atölye çalışmalarında, çocukların akıl oyunları ile görsel ve zihinsel becerilerini kullanıp keyifli zaman geçirmeleri sağlandı. Ayrıca sanat programına katılan çocukların görsel gelişimine katkı sağlayacak bu program, tarihteki sanat akımlar ve sanatçıların eğlenceli bir şekilde tanımalarını sağladı. Etkinliklere katılmak isteyen yetişkinler için röprodüksiyon atölyesi, sanatla rahatla atölyeleri ve Stop - Motion Animasyon Atölyesi de açılacak. 4 ay içinde toplam 16 gün sürecek röprodüksiyon atölyesinde arkeolojik dönem seramik eserleri baz alınarak çalışmalar yapılacak. Bu çalışmalar için, dönem sonunda sergi açılacak. Hayata olumlu adımlar atılmasını sağlamak için açılan Sanatla Rahatla atölyesinde katılımcılar, tasarladıkları şükran kavanozundan yapacak. Ayrıca Stop - Motion Animasyon Atölyesi’ne devam eden vatandaşlar, oyun hamuru, teller ve kartonlarla, ‘Yeşilova Höyüğünde Zaman Yolculuğu’ temalı stop motion videolar üretecekler.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!