TAKEV öğrencilerine burs bilgilendirmesi

Güncelleme Tarihi:

TAKEV öğrencilerine burs bilgilendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2017 13:01

TAKEV öğrencilerine burs bilgilendirmesi

Haberin Devamı

ALMAN DAAD (Akademik Değişim Servisi) yetkilileri, İzmir'deki TAKEV Lisesi öğrencilerine Almanya'da yüksek öğrenim koşullarını, avantajlarını ve burs olanaklarını anlatan kapsamlı bir konferans verdi.
DAAD Türkiye bürosundan Dr. Wiebke Bachmann, Murat Kemaloğlu ve DAAD İzmir Temsilcisi Ole-Johann Thom 'Almaya da Yüksek Öğrenim' ile ilgili TAKEV Öğrencilerine geniş kapsamlı bir brifing verdi. Almanya'da bulunan 400'den fazla köklü devlet üniversitelerinde Almanca bilen Türk öğrencilerinin uygulamalı, araştırma olanaklı, branş yelpazesi geniş fakültelerde lisans ve master seviyesinde eğitim şansı bulunduğuna dikkat çeken Bachmann ve Kemaloğlu, TAKEV öğrencilerine Alman üniversitelerine başvuru sürecini, prosedürlerini detayları ile anlattı.
Dil bilen, DSD C 1 dil diplomasına sahip, lise sürecinde kendini akademik ve sosyal anlamda geliştirmiş başarılı öğrencilerin ise DAAD'nin her yıl tüm dünyadan 120 yabancı öğrenciye verdiği burs olanaklarından faydalanma şansı bulunduğuna dikkat çeken DAAD İstanbul Sorumlusu Murat Kemaloğlu, "TAKEV öğrencileri bu anlamda çok şanslı. Almanya tüm dünyada üniversite eğitimi almak için en doğru adres. Almanya'da yüksek öğrenim bir kamusal haktır. Bu nedenle devlet üniversiteleri geniş olanaklara ve araştırma bütçelerine sahiptir. Almanca bilen Türk gençleri hem üniversite kabulünde hem de DAAD 'nin burslarını kazanma anlamında çok şanslı. Kabul aldığınız Alman Üniversitelerine kayıt için Türkiye'de LGS ve LYS'ye girerek ister özel, ister devlet üniversitesi olsun 4 yıllık herhangi bir bir bölüme yerleşme şartı bulunuyor" dedi.
"SADECE TAKEV'DEN MEZUN 9 DAAD BURSİYERİMİZ VAR"
DAAD'nin Türkiye'den her yıl 6 öğrenciye verdiği Alman Şeref Bursu'nu bugüne kadar dokuz TAKEV mezunun aldığını hatırlatan Kemaloğlu, "Öyle ki iki yıl üst üste Türkiye'de 6 öğrenciye verilen bursun üçünü TAKEV öğrencileri aldı. Her biriniz bu bursu almaya aday ve alma şansı yüksek öğrencilersiniz" diye konuştu.
DAAD ŞEREF BURSU NEDİR?
Alman Hükümeti tarafından her yıl akademik ve dil başarısını değerlendirerek tüm dünyada seçilmiş çok az öğrenciye; bu yıl Türkiye'den de sadece 5 öğrenciye vermiş olduğu burs, öğrencinin Almanya'da yüksek öğrenimini tamamlayıncaya kadar tüm masraflarının (üniversite harç ücreti-kitap masrafı-özel sağlık sigortası- gidiş/dönüş uçak bileti-yeme/içme-barınma masrafları) Alman Hükümeti tarafından karşılanması anlamına geliyor.
TAKEVLİ DAAD BURSİYERLERİ
DAAD Şeref Bursunu bugüne kadar 2015-2016 TAKEV mezunlarından Melike Serin, TAKEV Lisesi 2011-2012 yılı mezunlarından Ece İran, 2012-2013 mezunlarından Deniz Cantimur; 2013-2014 mezunlarından Berkay Özerbay, Deniz Pınar Savcığil ve Ecem Eker; 2014-2015 mezunlarından da Gizem Çelebi, Yağmur Onay, ve Ayça Öner almaya hak kazanmıştı.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!