"Süs bitkilerinin merkezi olduk"

Güncelleme Tarihi:

Süs bitkilerinin merkezi olduk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2023 21:25

ÖDEMİŞ Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Ballı, aynı zamanda Ödemiş Fidancılık Süs Bitkileri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin de başkanlığını sürdürüyor. Diğer haber ve yazılarda da ısrarla vurguladığımız gibi bölgede süt hayvancılığı ile birlikte süs bitkileri üretim, sanayi ve ihracatı fazlasıyla öne çıkmış bulunuyor. Bu gerçekliğe dayalı olarak Kooperatif Başkanı Olgun Ballı şu değerlendirmeyi yapıyor:

Haberin Devamı

 

7 ÜRETİCİ KOOPERATİF KURDU

“Kooperatif yapmak, maddi ve manevi kuvvetleri, zeka ve maharetleri birleştirmek, diyerek bizlere yol gösteren Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği doğrultuda ilerleme ülküsüyle kooperatifimizi 7 üretici arkadaşım birleşerek 2019 yılında kurduk. Ortaklarımızla beraber yurtiçi ve yurtdışı müşterilerimizin taleplerini karşılayıp ekonomimize katkıda bulunmak için elimizden geldiğince çalışıyoruz.”

Süs bitkilerinin merkezi olduk

KDV ORANI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Bölgenin bulunduğu coğrafya ve farklı iklim özellikleriyle süs bitkisi ile meyve fidanı üretimine çok uygun özellikle taşıdığını anlatan Olgun Ballı, “Üretim koşullarının uygunluğunun yanında pazara yakınlık avantajı da sektörün her geçen yıl daha da büyümesini ve gelişmesini sağlıyor. Bu bağlamda kooperatifimiz, üreticilerimizin uygun pazar arayışlarına yardımcı oluyor ve üreticiyle tüketicinin bir araya gelmesinde bölge açısından önemli bir fayda sağlıyor. Amacımız yerli üretimimizi geliştirip, yükselterek gerek yurtiçi gerekse yurtdışı piyasada izi silinmez bir konuma getirmek. Bu arada KDV oranının yüzde 18 olması ve su sıkıntısı piyasamızın başlıca sorunlarından. Her geçen yıl su seviyelerinin düşmesi tarım sektörünün her kesimini geri dönülmez biçimde etkiliyor. Bu şartlar altında bilinçli su kullanımı elzem hale geliyor. Ne yazık ki süs bitkisi KDV oranının yüzde 18 olması hem alıcı hem de satıcı açısından ağır bir yük oluşturmaya devam ediyor” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!