Startkey Life Mavişehir markasını akıllara kazıyacak

Güncelleme Tarihi:

Startkey Life Mavişehir markasını akıllara kazıyacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 15:39

Bu meslekle insanların en temel ihtiyaçlarından olan barınma ihtiyacını karşılıyor ve bunun yanında yatırımlarına yön veriyoruz. Müşterilerimizin hayatlarının belki de en önemli karar ve anlarında yanlarında oluyoruz. 

Haberin Devamı

 

Karşıyaka-Mavişehir’de konuşlu Startkey Life Gayrimenkul Broker/Owner’ı Uğur Sezginer ile keyifli bir sohbet yaptık ve başarı hikayeleri ile İzmir’in vizyoner gayrimenkul şirketi olma yolundaki hedeflerini dinledik.

Sizi tanıyalım 

İzmir doğumlu, evli ve 2 çocuk babasıyım. Üniversite mezuniyetimin ardından kamuda 1o yıl süreyle görev yaptım ve girişimcilik isteğiyle görevimden ayrıldım.

Beni hayallerime ve başarıya ulaştıracak meslek olarak gayrimenkul danışmanlığını seçtim ve 8 yıldır gayrimenkul sektöründe yeni hedefler koyarak üretmeye devam ediyorum. Çağın değişimini ve teknolojinin yeniliklerini her zaman ilgiyle takip ederek, bunu gayrimenkul sektörüne en hızlı ve doğru şekilde entegre etmeyi seviyorum. 

Haberin Devamı

Startkey Life Mavişehir markasını akıllara kazıyacak

 

Peki lıfe gayrimenkul ??

Yaklaşık 7 yıldır faaliyet gösteren bir şirketiz. Ofisimiz Mavişehir’de ve 200 m2 dükkan konseptinde olup, müşterilerin aklındaki 1 masa 2 sandalye algısının tam aksine bir banka şubesi prestijinde ve kurumsallığındadır. 30 kişiden oluşan eğitimli, lisanslı ve tecrübeli bir ekibimiz var. Markamızın 3 yıldır şampiyon ofisiyiz ve çıtamızı hep daha üst seviyelere çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu meslekle insanların en temel ihtiyaçlarından olan barınma ihtiyacını karşılıyor ve bunun yanında yatırımlarına yön veriyoruz. Müşterilerimizin hayatlarının belki de en önemli karar ve anlarında yanlarında oluyoruz.

 

Ekibinizi anlatır mısınız :

Öncelikle şunu söylemeliyim, önceliğimiz dürüst, çalışkan, hep başarı odaklı ve kazanmak isteyen arkadaşlarla iş ortaklığı yapmak oldu. Ekibimizin tamamı hep iyi okullardan mezun, iyi kariyerlere sahip, vizyoner arkadaşlardan oluşmaktadır. Birlikte üretebilen, birbirlerine fayda ve destek sağlayan, birlikte hep daha güçlü olduğumuzun farkında olan enerji ile motivasyonu yüksek harika bir ekibimiz var.

 

Haberin Devamı

Kimler gayrimenkul danışmanı olabilir ? Neden bu sektör ?

Mesleğimiz için, minimum sermaye ile yapılabilecek, dünyanın en çok kazandıran sektörü diyebiliriz. En büyük sermayemiz işimize olan tutkumuz, emeğimiz ve kurduğumuz insan ilişkileridir. Hedef odaklı, işine disiplin ile yaklaşan, kurumsal vizyona sahip herkes bu sektörde başarılı olabilir. Aramızda değerli kurumlarda ve kurumsal şirketlerde önemli görevlerde çalışmış arkadaşlarımızda var, hayatları boyunca hiç çalışmamış ev hanımları da var. Öyle başarı hikayelerimiz var ki genelde sonu hep “keşke bu işe daha önce başlasaymışım” diye bitiyor. Aramıza katıldıktan sonra, işimizin önce eğitimini alıyorsunuz, ardından zamanınızı istediğiniz gibi planlayarak özgür bir iş planıyla başarı basamaklarını çıkıyorsunuz. Bizlerde aramıza katılan arkadaşlara mesleğimizi en kısa sürede öğreterek, onların sahada yanlarında olarak başarmalarına destek oluyoruz. Bu mesleğe ilgi duyan arkadaşlara tavsiyem; sektöre doğru ofiste başlamaları olacaktır. İyi şirket ve doğru ofis, bu işin okuludur. İyi okul sizi en kısa sürede, en büyük başarıya ulaştırır. Bu sektöre ilgi duyan herkesle görüşebilir, merak ettikleri tüm sorulara cevap verebilir ve birlikte yeni başlangıçlar yapabiliriz.

 

Haberin Devamı

Müşterilerinize nasıl hizmet veriyorsunuz ?

 

Genelde ilk tanıştığımız müşterilerden her zaman kötü emlakçı tecrübeli duyuyor ve tedirginliklerini anlıyoruz. Artık değişen dünya şartlarıyla birlikte beklentilerde değişiyor. Müşterilerimizin kısıtlı zamanının önemi bilerek, üstün teknoloji imkanlarıyla onlara hem zaman kazandırıyor, hemde istedikleri sonuçlara ulaştırıyoruz. Doğru fiyatlama, pazar analizi, profesyonel fotoğraf/video çekimleri, sosyal medya tanıtımları, geniş müşteri ve network ağı, açık davet ve tanıtım günleri sunduğumuz hizmetlerden bazılarıdır.  

 

İzmir’e olan talep ve fiyat artışlarını nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Özellikle son 5 yıldır, başta istanbul ve ankara’da yaşayan beyaz yakalılar olmak üzere İzmir’e ciddi bir göç ve yerleşim var. O bölgelerde hep duyduğumuz en kısa sürede Ege’ye yerleşip mütevazi bir hayat yaşayacağım hayalleri pandemininde etkisiyle artık gerçek olmaya başladı.

 

Haberin Devamı

İzmir’de Karşıyaka-Mavişehir hep gözdeydi ama pandemi ve ardından deprem fekaletinin etkisiyle birlikte müstakil yaşama olan talep çok arttı. Çeşme popülerliğini korurken, Urla ve Foça yeni gözde bölgeler oldu. Arsa ve villa fiyatlarında son 1 yılda yaklaşık %100’e varan artışlar yaşandı. Gelen ciddi talepler fiyatların halen artmasına sebep oluyor ve bir süre daha fiyatlar artmaya devam edecek gibi gözüküyor. Yatırım anlamında başta Karşıyaka, Çiğli olmak üzere Foça ve Urla’yı müşterilerimize her zaman tavsiye ediyoruz.

 Uğur sezginer neleri başardı ve başaracak ?

Yaklaşık 8 yıl önce hiç bilmediğim bu sektöre, tamamen kendi araştırmalarım ve isteğimle adım attım. İlk yılımı gayrimenkul danışmanı olarak tamamladıktan sonra, önceki markamızla broker olarak kariyerime devam ettim. Gayrimenkul danışmanlığı ve brokerlık birbiriyle iç içe olan ama başka sorumluluklar gerektiren farklı işler olmasına rağmen, ben ikisini de çok seviyorum hem brokerlık yaparak ofis yönetiyor hem de belli segment üzerinde gayrimenkul satışları yada kiralaması yapıyorum.

Haberin Devamı

Bundan sonraki planlarım arasında ticari gayrimenkul ve  lüks konut alanlarında üst düzey çalışmalar yapmak var. Ofis olarak da hem nitelik hem de ciro anlamında başarımızı sürdürmek ve arttırmak istiyoruz.

 

 

Şirket olarak gelecek hedefleriniz nelerdir ?

 

İşimizi çok seviyoruz, müşterilerimize kurumsal standartlarda hizmet sunmak, fayda sağlamak, gayrimenkul alım, satım yada kiralama işlemlerinde güven duyduklarını hissederek, yüzlerinde mutluluk bırakan işlemler yapmak en büyük tutkumuz.

 

Life ailesi olarak eğitimi çok önemsiyoruz, ofis içi eğitim sistemimiz ve  profesyonel eğitmen/mentor’lardan aldığımız üst düzey eğitimlerle kendimizi sürekli geliştiriyoruz.

 

Amacımız nitelikli iş ortaklarıyla büyüyerek, başarı çıtamızı korumak ve çok daha yukarılara çıkarmaktır. Bu yolda gerek maddi gerekse de manevi tüm imkanlarımızı zorlayarak, çok çalışarak, çok gelişerek başarmaya devam edeceğiz. İzmir’de gayrimenkul yada emlak denildiğinde öncelik şirket olmak istiyoruz, 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!