Spor Bilimleri’ne yeni bina

Güncelleme Tarihi:

Spor Bilimleri’ne yeni bina
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2021 15:55

Bakan Kasapoğlu, ManisaCelal BayarÜniversitesiSpor BilimleriFakültesi’ninülkemizinen köklü, enönemli ilküç spor fakültesindenbiri olduğunuifade etti.

Haberin Devamı

MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nin yeni binasının açılışı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Açılışa; Bakan Kasapoğlu’nun yanı sıra Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Gökbunar Prof. Dr. Mustafa Kazaz ile Prof. Dr. Kıvanç Günhan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taş, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, protokol mensupları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

HALKA DA AÇIK OLACAK

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, spor fakültesinin 62 yıllık tarihiyle Türkiye’nin en iyi 3 fakültesinden biri olduğunun altını çizdi. Rektör Prof. Dr. Ataç , üniversitenin tüm spor tesislerinin imzalanan protokol kapsamında tüm halka açık olduğu bilgisini de paylaştı. Bakan Kasapoğlu ise şu değerlendirmeyi yaptı:

Haberin Devamı

ÜLKEMİZİN GELECEĞİ

“Üniversiteler bir ülkenin en önemli dinamiklerinden bir tanesi. Bu bağlamda üretken olması ülkelerin gelecekleri açısından çok önemli. Akademi camiasının süreçlere aktif katılımı her bir çalışma için ayrı bir fayda ayrı bir getiri demek. Biz de bakanlık olarak üniversitelerimizi en önemli paydaş olarak görüyoruz. Üniversitelerimizle yaptığımız çalışmalar bizleri ayrı bir biçimde heyecanlandırıyor.”

İLK ÜÇTE YER ALIYOR

Özellikle Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin ülkemizin en köklü, en önemli ilk üç spor fakültesinden biri olduğuna da değinen Bakan Kasapoğlu, “Bu modern tesisler inanıyorum ki hem spor camiamıza hem akademik camiamıza hem de ülkemizin spor yarınlarına katkı sağlayacak. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Her açılış bir başlangıç. Umuyorum ki bu başlangıcımız Manisa’mız, okulumuzun pırıl pırıl öğrencileri ve çok kıymetli hocaları için hayırlar, bereketler getirsin” ifadelerini kullandı.

AÇILIŞI gerçekleştirilen ve 7 bin 500 metrekare alan üzerine yapılandırılan fakülte binasında; 5 adet çok amaçlı spor salonu, 15 adet derslik, 1 adet konferans salonu, bilgisayar laboratuvarı, kütüphane, öğrenci ve personel soyunma odaları, akademik ve idari personel ofisleri mevcut bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!