Sosyal Yaşam Merkezi görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Sosyal Yaşam Merkezi görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 10:57

Sosyal Yaşam Merkezi görücüye çıktı

Haberin Devamı

İZMİR Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKK) üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca’da kurulan Sosyal Yaşam Kampusü'nü inceledi. İzmir'in kanaat önderleri ve kurum kuruluş temsilcilerinden oluşan Kurul üyeleri yaşlı, genç, çoçuk ve engellilere yönelik hazırlanan Kampüs'ü beğendi.
İEKK son toplantısını İzmir Büyükşehir Beldiyesi'nin kurduğu Buca'daki Sosyal Yaşam Kampüsü'nde yaptı. Büyükşehir Beleiye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada Kampüsü ilk kez görücüye çıkardıklarını, işletmesiyle ilgili görüş ve düşünceleri beklediklerini söyledi. Kocaoğlu, Kurul üyelerine Ankara'da üç bakanla yaptığı İzmir'in sorun ve projeleriyle ilgili olumlu görüşmeleri de anlattı. Büyük Körfez Projesi ÇED sürece ve Kıyı Planları'nın onaylanmasıyla ilgili olumlu ilerleme kaydettiklerini belirten Kocaoğlu "İZSU'da arkadaşlarımız Çevre ve Şehirciliki Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile yapılan toplantıdan sonra bu hafta da Ankara'da teknik toplantı yaptılar. Sona yaklaşıyoruz" dedi. Katı Atık Bertaraf Tesisi'yla ilgili Orman Bölge Müdürlüğü'nün 2 yıl önce ön ÇED için verdiği görüşün olumsuza dönme eğiliminde olması nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'yla yaptığı görüşmenin ardından, Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinin alanla ilgili yeniden değerlendirme için çalışmaya başladıklarını hatırlatan Kocaoğlu, "Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki altgeçitin deniz tarafına yapılacak tekne bağlama iskelesi ve vapur iskelesi için de sözlü olarak olumlu yanıt aldık. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Ylıdırım'la da pek çok proje hakkında olumlu bir görüşme yaptık. Henüz müracat etmedik ama Metro'nun Narlıdere ve Buca Tınaztepe hatları için görüşme yaptık. Bu iki hat için de fizibilite raporu ve Yüksek Planlama Kurulu'ndan karar çıkması gerekiyor" dedi.
Kocaoğlu, Kurul üyelerine 2016-2017 yılları projeriyle ilgili de bilgi verdi. Bu dönemde Narlıdere ve Buca Tınaztepe metro hattı inşaatı temelini atmayı planladıklarını belirten Kocaoğlu, Karşıyaka tramvayının 2017 yılı başında Konak tramvayının ise 2017 yılının ikinci yarısında tamamlanacağını söyledi. Opera binası temelini bu yıl içinde atmayı planladıklarını belirten Kocaoğlu, Fuar hollerinin olduğu yere sergi sarayına da bu yıl içinde başlamayı düşündüklerini dile getirdi. Homeros Bulvarı adı verilen Uçanyol'u Otogar ve Çevre Yolu'na bağlamak için yapacakları yolun 2,5 km tünelle geçecelerini, geri kalan bölümlerde viyadük inşaa edeceklerini dile getiren Kocaoğlu, bu projeyle ilgili kamulaştırma çalışmaranın da sürdüğünü söyledi. İzmir'i tanıtmak için de kentte bir seferberlik başladığını İZTAV, İZKA ve İZFAŞ'ın önemli bütçelerle yurtdışı ve yurtiçinde çalışmalar yapacağını belirten Kocaoğlu, birlik ve beraberlik içinde hareket edilerse İzmir'in potansiyeli ile dünyanın sürekli büyüyen kentleri arasında her zaman yeralacağını dile getirdi.
Kurul toplantısında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, üyelere Sosyal Yaşam Merkezi'yle ilgili brifing verdi. Gökçe, Kampüs'ün alanında Türkiye'nin en büyük tesisi olduğunu söyledi. Tesis'in ihale bedelinin üzerine yapılan keşif artışları ve çevre düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 80 milyon TL maliyeti olduğunu belirten Gökçe, "7 ana binalı Kampüs'teki Huzurevi'nin 425 kişi kapasiteli olduğunu belirtti. Sosyal Yaşam Kampüsü'nde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi ve kapalı spor salonu var. Tesiste ayrıca açık alanlarda rekreasyon düzenlemesi, çocuk oyun ve açık hava spor alanları ile otopark alanları de yapıldı. Huzurevi'nde 225 oda yeralıyor. Alzheimer ve demans hastaları için yaşlı ağır bakım ve geriatri bölümü de hizmet verecek. Televizyon, buzdolabı ve mobilya alımları tamamlanan huzurevinde 1, 2 ve 3 kişilik odalar bulunacak. Tesiste, engellilere eğitimin yanı sıra spor yapma olanağı da sağlanacak. Rehabilitasyon Merkezi’nde engellilerle birlikte yaşlılara da hizmet sunulacak. Merkezde ayrıca engelliler ve yaşlılar için birer havuz oluşturulacak. Kapalı spor salonunda ise konferans salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alacak. Çocuk ve Gençlik Merkezi, sosyal olanaklara erişimi kısıtlı çocuklara hizmet verecek. Sosyal, kültürel ve ekonomik olanaklara sahip olmakta zorlanan çocuk ve gençlerin sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılımı sağlanırken, eğitimlerine destek hizmetleri de verilecek" dedi.
Brifingin ardından İEKK üyeleri Kampüs'ü gezdi. Huzurevi'ndeki örnek odayı inceleyen üyeler, spor salonunda antremen yapan Büyükşehir Belediyesi Spor Klubü'nün genç basketbolcularını izledi. Gezi sonunda Kurul üyeleri Kampüs'ün çok başarılı bir çalışma olduğunu belirtti.
İZMİR (DHA)
foto

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!