Soma faciası tuvalde

Güncelleme Tarihi:

Soma faciası tuvalde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 10:24

Soma faciası tuvalde

Haberin Devamı

MANİSA'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te yaşanan faciayla ilgili duygularını tuvale yansıtan Şule Sarıkaya, İzmir'de, 'Karşı İfadeler' adlı bir sergi açtı.

Tekstil mühendisi Şule Sarıkaya, 30 yılı aşan kariyerinin ardından gençlik yıllarından bu yana tutkusu olan resim üzerine çalışmalarını artırdı. Ressam ve eğitimci M. Reşat Nasuhoğulları ile tanışmasının ardından onun rehberliğinde resim çalışmalarını sürdürdü. Kara kalemden yağlı boyaya kadar farklı türde çalışmaları olan Şule Sarıkaya, Karşı İfadeler adlı ilk kişisel sergisini, İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Şeref Akdik Sergi Salonu'nda açtı. Sergisindeki yapıtlarında 13 Mayıs 2014'te yaşanan Soma faciası üzerine duygularını tuvale yansıtan Şule Sarıkaya, "Bu sergi fikri ilk olarak; Soma faciasının yaşandığı süreçte, insanların tepkisinden oluştu. Uzun bir araştırma ve inceleme sürecinin ardından, sosyoloji ve felsefe perspektifinde resimler oluştu. Hocam M. Reşat Nasuhoğulları, beni, bu sergi için yüreklendirdi" dedi.

Ressam M. Reşat Nasuhoğulları da Şule Sarıkaya'nın resimlerinde bir roman, film ya da tiyatro oyunundaki karakterin, haykırışı, karşı duruşunun görüldüğüne vurgu yaparak, "Bazen bu ifade; kişinin karşısındaki kişiye kırgınlığına dönüşüyor. Bir kimlik olgusuyla karşılıyoruz. Ressam da, bu kimliklerin, karakterlerin, tarihte kaybolmuşçasına yalnız kalan, bağıran, çağıran, hırçın, masum ifadelerini yakalayıp bize aktarmış" diye konuştu.

Şimdiye kadar birçok karma sergide yapıtlarıyla yer alan Şule Sarıkaya'nın Karşı İfadeler adlı ilk kişisel sergisi, 21 Mayıs'a kadar görülebilecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!