Sipil Group'tan Ar-Ge'ye 1.5 milyon lira yatırım

Güncelleme Tarihi:

Sipil Grouptan Ar-Geye 1.5 milyon lira yatırım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2017 09:18

Sipil Group'tan Ar-Ge'ye 1.5 milyon lira yatırım

Haberin Devamı

İNŞAAT, plastik, çelik ve enerji alanlarında 33 yıldır faaliyet gösteren Sipil Group, Sipil Teknoloji A.Ş.'yi kurdu. Manisa'da Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Yerleşkesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) içinde 1 milyon 500 bin lira sermaye ile kurulan şirketin, grup şirketleri için araştırma geliştirme (Ar-Ge) faaliyetleri yürüteceği açıklandı.

Sipil Group, 33 yıldır inşaat, plastik, çelik ve enerji alanlarında sürdürdüğü yatırımlarına teknolojiyi de ekledi. Grup şirketlerine Ar-Ge hizmeti verecek olan Sipil Teknoloji A.Ş. Teknokent binası içinde 120 metrekare Ar-Ge ofisinde, makine mühendisleri, elektronik mühendisleri ve bilgisayar mühendislerinden oluşan toplam 9 kişilik ekiple, 1 milyon 500 bin lira ödenmiş sermaye ile kuruldu. Tescil tarihi 1 Ağustos 2017 olarak açıklanan Sipil Teknoloji, Sipil Group bünyesinde endüstriyel inşaatlar, çelik, plastik ve enerji alanlarında edinilmiş yüksek bilgi ve deneyimi, tasarım gücüyle birleştirmeyi hedefliyor.

Şirketin mevcut mühendislik ve üretim yetenekleri kapsamında hedeflerini tayin etmek için Haziran ayında düzenlenen çalıştayda çalışma alanları da belirlendi. Şirketin güneş, jeotermal ve biyokütle gibi yenilenebilir enerji tesisleri, taşıma araçları çelik konstrüksiyonları, endüstriyel inşaatlarda FRP, EPDM gibi farklı teknolojik malzemelerin kullanımı, beyaz eşya ve elektrikli ev aletleri, otomasyon sistemleri, endüstri 4.0 kapsamında proje yönetim sistemleri alanlarında Ar-Ge faaliyetinde bulunması kararlaştırıldı.

Sipil Teknoloji'nin vizyonundan bahseden Sipil Group Başkan Yardımcısı Hasan Okyar Bayraktar, "Yetkin insan kaynağına daha fazla yatırım yaparak geliştireceği ürün ve hizmetlerde, patent ve faydalı modellerle katma değer artışı sağlayarak farklılaşmak, faaliyet gösterdiği alanlarda dünya çapında bilinir ve ilkler arasında olmayı şirketimizin vizyonu olarak belirledik. Amacımız üretim ekonomisi içerisinde Sipil Group'un yüksek katmadeğer yaratan üretim yeteneğini daha da geliştirerek uluslararası pazarlardaki rekabet gücümüzü arttırmak ve ihracatımıza katkıda bulunmak" dedi.

Timur TARLIĞ /İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!