Sinop, Travel Turkey İzmir Fuarı’na Damgasını Vurdu

Güncelleme Tarihi:

Sinop, Travel Turkey İzmir Fuarı’na Damgasını Vurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 16:01

SİNOP KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI TARAFINDAN DÜZENLENEN SİNOP STANDINDA SİNOP, ÇANKIRI, KASTAMONU VALİLİĞİNİN YANI SIRA SİNOP BELEDİYESİ, KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ, SİNOP 10.ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ, DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR VE ÖZEL İŞLETMELER YER ALIYOR.

Sinop, Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yer alarak ilin tarihi, kültürel ve turistik değerlerini tanıtma fırsatı buldu.
Sinop’un yöresel tatlarından olan nokul, mısır çorbası, pekmez, kestane, ceviz ezmesi, pekmezli helva gibi yiyecekler Sinop’a özel doğal meyve suları ve el emeği kotra magnetleri fuar ziyaretçilerine tanıtıldı. Büyük bir katılımla açılışı gerçekleştirilen fuara Sinop standı damgasını vurdu, Sinop Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan Erfelek Şelalesi’nden alınan taşlar ve bitkilerle birebir kullanılarak yaptırılan Erfelek Şelalesi maketi büyük ilgi gördü.
Standı ziyaret eden katılımcılar Sinop’a özel lezzetleri tatma fırsatı buldu. Çok yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Travel Turkey İzmir Fuarı açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da katıldı.
Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yer alan Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, yaptığı açıklamada, “Travel Turkey Fuarı’nın bu yıl 9.’su düzenleniyor. Profesyonel anlamda turizm piyasasına girmek isteyen seyahat acenteleri için çok iyi bir fuar olduğunu düşünüyorum. Bizler de Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle fuara katıldık. Fuara Sinop Belediyesi, Sinop Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sinop Orman Bölge Müdürlüğü, Sinoplu seyahat acenteleri ve personelimizle katılım gösterdik” dedi.
Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılan Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun ise, “Fuarlar turizm paydaşlarının olduğu ve turizm ailesinin toplandığı önemli organizasyonlardır. Tanıtım, turizmin en önemli ayağını oluşturuyor. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın ilimiz turizmine sağlamış olduğu bu katkıyı değerlendirmek için buradayız. Materyallerimiz ve görsellerimizle, otantik ürünlerimiz ve yöresel el sanatlarımızla ilimizi tanıtmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Sinop standını ziyaret edenler arasında yer alan eski Avrupa gol kralı ve spor yorumcusu Tanju Çolak, “Sinop lezzetlerini çok beğeniyorum ve Sinop’u çok seviyorum” ifadesini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!