Sınav Eğitim Kurumları’nda gerçek mekan gerçek sınav

Güncelleme Tarihi:

Sınav Eğitim Kurumları’nda gerçek mekan gerçek sınav
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2024 14:12

Sınav Eğitim Kurumları, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi öğrencilerine gerçek sınav niteliğinde deneme sınavı gerçekleştirdi. Sınava İzmir’den binlerce öğrenci katılım gösterdi.

Haberin Devamı

 

 

TÜRKİYE genelinde köklü bir geçmişe sahip olan Sınav Eğitim Kurumları, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi öğrencilerine gerçek sınav niteliğinde deneme sınavı gerçekleştirdi. Ege Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilen sınava İzmir’den 6 bin öğrenci katıldı. “Gerçek Mekan Gerçek Sınav” sloganıyla 16 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen deneme sınavına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Türkiye genelinde aynı anda düzenlenen sınava İzmir’de 6 bin öğrenci katıldı. İzmir’de Ege Üniversitesi’nde düzenlenen sınavda tamamen ÖSYM kuralları geçerli oldu. Öğrenciler kimlik kontrolü ve üst aramasından sonra sınav salonlarına alındı. Geç kalan öğrenciler ise sınava alınmadı. Öğrenciler sınavda ter dökerken aileleri ise kapıda büyük bir heyecanla çocuklarını bekledi.

Haberin Devamı

Sınav Eğitim Kurumları’nda gerçek mekan gerçek sınav

 

DÜZENLİ YAPILIYOR

 

İzmir Sınav Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi İlker Sümer her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen “Gerçek Mekan, Gerçek Sınav” uygulamasının öğrencilere tüm kurallarıyla tam anlamıyla gerçek sınav deneyimini en az iki hafta önceden yaşattığını belirterek amaçlarının öğrencilerin gerçek sınava psikolojik ve fiziksel olarak hazır olmalarına katkı sağlamak olduğunu söyledi. İlker Sümer, “Gerçek sınav simülasyonu, deneme sınavlarından çok daha fazlasını sunuyor. Yıl boyunca öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Öğrencilerimizin sıkıntılarına rehber hocalarımızla beraber yardımcı oluyoruz. Sınava çok iyi bir şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz. Sınav hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Ancak yıl içerisinde girdikleri hiçbir deneme sınavı gerçek sınavın psikolojisiyle aynı olmuyor. Burada öğrencilerimizi sınav günü yaşayacaklarına karşı farkında olmalarını sağlayarak daha iyi bir psikoloji ile sınava hazır olmalarını sağlıyoruz” dedi.  

 

Haberin Devamı

ÖSYM KURALLARI

 

Gerçek Mekan, Gerçek Sınav uygulamasıyla yapılan sınavlarda ÖSYM’nin belirlediği YKS kurallarının tamamının harfiyen yerine getirildiğini söyleyen İlker Sümer, “Her öğrenciye sınavdan dört gün önce sınav giriş belgeleri dağıtılır. Öğrenciler bu sınava gelirken aynı gerçek sınava giderken olduğu gibi kendi imkânları ile gelirler. Her binanın kapısında kadın ve erkek olarak güvenlik personelleri yer alır. Tüm öğrenciler içeriye girerken üst aramasından geçirilirler. Üzerinde gerçek sınava giremeyeceği herhangi bir eşya varsa kesinlikle içeri alınmamaktadır. Öğrenciler yanlarında yalnızca sınav giriş belgesi, kimlik kartı ve ambalajı çıkarılmış su şişesi ile içeri giriş yapabilirler. Yine gerçek sınav kuralı olan saat 10.00’dan sonra hiçbir öğrenci binaya alınmaz.  Kitapçık ve optikler her öğrencinin adına poşetlenmiş bir şekilde hazırlanır. Aynı şekilde ikişer tane kalem, kalemtıraş ve silgi öğrencilere Sınav Eğitim Kurumları tarafından verilir. Her sınıfta mutlaka salon görevlisi, her katta bir tane kat görevlisi ve her binanın mutlaka bir bina görevlisi bulunur. Sınavlar bittikten sonra ise, öğrencilerin Türkiye geneli karneleri çıkar ve tüm öğrenciler Myexamy sistemi üzerinden sıralamalarını, puanlarını ve netlerini görebilirler” dedi.

 

Haberin Devamı

SINAV GÜNÜ DİKKAT!

 

İLKER Sümer 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde YKS sınavına girecek tüm öğrencilere başarılar diledi. Sümer bu tarihlerde sınav saatlerinde vatandaşları öğrencilerin dikkatini dağıtacak şekilde gürültülerden uzak durulması, özellikle okul çevresinde korna çalınmaması ve inşaat tadilat işlerine sınav saatlerinde ara verilmesi yönünde tavsiyelerde bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!