Sertleşme sorununda ESWT ve PRP tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Sertleşme sorununda ESWT ve PRP tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2022 20:21

SERTLEŞME probleminin cinsel aktiviteyi sağlayabilecek sertleşmenin sağlanamaması ya da devam ettirilememesi durumu olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Taylan Yanar, üç aydan fazla bu sorunu yaşayanlarda sebebini araştırmak ve uygun tedavinin bulunması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

‘Sertleşme problemi’nin penisin kanlanma bozukluğu anlamına geldiğini kaydeden Yanar, hsikojenik ve organik kaynaklı olabildiğini açıkladı.

ESWT TEDAVİSİ

Sertleşme problemlerinin tedavisinde kullanılan ESWT hakkında bilgiler veren Yanar, “Vücut dışından düşük yoğunluklu ses dalgalarıyla ilgili bölgedeki kan akışını yoğunlaştırıyor ve iyileşme sürecinin hızlanmasına katkıda bulunuyor. Penis gövdesindeki kan damarları sayısını artırarak kanlanmayı artırıyor” dedi.

PRP TEDAVİSİ

PRP tedavisinin 2016-2017 yılından beri de uygulanmaya başlandığını kaydeden Op. Dr. Taylan Yanar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Penisin sertleşmesini sağlayan kavernöz cisim dediğimiz gövde kısmına enjeksiyon yapılır. Yeni damar oluşumu, dokuların iyileşmesini ve gençleşmesini sağlıyor. İşlem yarım saat sürüyor. Kişinin kendi kanından elde edilerek uygulanan PRP enjeksiyon yöntemiyle penis gövdesine üç seans olarak uygulanıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!