Senegal'de Türk günü

Güncelleme Tarihi:

Senegalde Türk günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2017 10:42

Senegal'de Türk günü

Haberin Devamı

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci önderliğinde Senegal'e çıkarma yapan Ege İhracatçı Birlikleri, bu ülkedeki FIDAK 2017 26. Uluslararası Ticaret Fuarı'na hem Milli Katılım Organizasyonu hem de 'Türk Günü' etkinliği düzenledi.

Türk ihracatçıları, yıllık 5.5 milyar dolarlık ithalat yapan Afrika ülkesi Senegal'i hedef pazar olarak belirledi. Türkiye'nin Senegal'e 2016 yılında 154 milyon dolarlık ihracat yapıldı. 2017 yılının Ocak - Kasım döneminde ise yüzde 56'lık artışla, 2016 yılının 11 aylık döneminde 136 milyon dolar olan ihracat, 212 milyon dolara yükseldi. Afrika ülkelerine ve Senegal'e ihracatı arttıkmak için FIDAK 2017 26. Uluslararası Ticaret Fuarı'na katılındı. Ayrıca Ege İhracatçı Birlikleri tarafından bu ülkede 'Türk Günü' organize edildi. Türk Günü'ne Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Senegal Ticaret, Tüketim, Yerel Ürünleri Teşvik ve KOBİ'ler Bakanı Alioune Sarr ile birlikte katıldı.

Türkiye ve Senegal arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Senegal Ticaret, Tüketim, Yerel Ürünleri Teşvik ve KOBİ'ler Bakanı Alioune Sarr'ın başkanlıklarında Türkiye-Senegal İş Forumu yapıldı. İş forumu sonrasında fuar alanında Türk Günü'ne gelen Bakan Nihat Zeybekci, başarılı organizasyon için Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbırakmaz nezdinde Ege İhracatçı Birlikleri'ni tebrik etti.

Türk Günü'nde katılımcılara Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları ekibi Türk halk oyunlarını sundu. Osmanlı macuncusu Necip Ölmez, konuklara macun ve pamuk helva ikramında bulunurken, ebru sanatçısı Serhat Ay özel bir performans sergiledi. Türkiye standında, Türkiye'nin geleneksel lezzetleri kuru meyve, zeytin, zeytinyağı, Antepfıstığı, fındık, lokum, Türk kahvesi tadımları yaptırıldı. Makarna, bulgur ve irmik tatlısı ikram edildi.

Ege İhracatçı Birlikleri'nin bu yıl ilk kez Milli Katılım Organizasyonu yaptığı FIDAK 2017 26. Uluslararası Ticaret Fuarı 18-22 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!