Selçuk’ta Şeftali Festivali Buruk Geçti

Güncelleme Tarihi:

Selçuk’ta Şeftali Festivali Buruk Geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2015 15:14

BELEVİ CUMHURİYET MEYDANINDA DÜZENLENEN FESTİVALE, TÜRKİYE'NİN FARKLI İLLERİNDEN ÇOK SAYIDA VATANDAŞLARDA YOĞUN İLGİ GÖSTERİRKEN, KATILIMCILARA TAVUKLU PİLAV VE AYRAN İKRAMI DA YAPILDI.

İzmir’in Selçuk ilçesinde bu yıl 7’ncisi düzenlenen ve Türkiye’nin çeşitli illerinde meydana gelen terör saldırıları nedeniyle eğlence bölümleri iptal edilen Belevi Şeftali Festivali buruk geçti.
İzmir bölgesinin en iyi şeftalilerinin yetiştiği Selçuk ilçesindeki Belevi Mahallesinde geleneksel hale dönüştürülen şeftali festivalinin bu yıl 7’ncisi düzenlendi. Festivalin konser ve eğlence bölümü ise, Türkiye’nin farklı illerinde meydana gelen terör saldırıları nedeniyle iptal edildi. Bu yıl buruk geçen festivalde, en iyi reçel ve en iyi şeftali üreticisi yarışmaları da düzenlendi. Jürinin yaptığı seçimler sonucunda en iyi şeftali reçeli yarışmasında birinci Şerife Özçam olurken, en iyi şeftali yarışmasında ise Süleyman Kalkın birinciliği kaptırmadı. Dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Belevi Cumhuriyet Meydanında düzenlenen festivale Türkiye’nin farklı illerinden çok sayıda vatandaşta yoğun ilgi gösterirken, katılımcılara tavuklu pilav ve ayran ikramı da yapıldı.
Festivali çok daha görkemli bir şekilde kutlamayı umut ettiklerini, Türkiye’de kimsenin istemediği ve halkı yasa boğan bir süreç yaşandığına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, "Hepimizin umudu gelecek yıllarda şehitlerimizin olmaması, ülkemiz refah içerisinde, kardeşlik içerisinde bir arada ağız tadıyla yaşamamızdır. O zaman biz Belevi Şeftali Festivali’ni ve diğer eğlencelerimizi çok daha görkemli bir şekilde kutlarız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!