Şehitler için gıyabi cenaze namazı

Güncelleme Tarihi:

Şehitler için gıyabi cenaze namazı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 20:07

iZMİR'in Konak Meydanı'nda toplanan kalabalık, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Haberin Devamı

İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın da katıldığı cenaze törenin ardından konuşan İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) Başkanı Halit Çelik, "Bu süreçte tankın üzerine çıkarak kalkışmayı engelleyen halk şu mesajı vermektedir; 'Halk, darbeden üstündür' Bu mesaj gereken mevkilere ulaşana kadar biz, talebeler, sokakta olacağız ve Okçular Tepesi'ni terk etmeyeceğiz, yalnız da bırakmayacağız" dedi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki bir grup tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek isteyen İzmirliler'in buluşma noktası Konak Meydanı oldu. Bugün ikindide İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nun çağrısı üzerine meydandaki camide, olaylarda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze töreni düzenlendi. Törene, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın yanısıra yüzlerce kişi katıldı. Kadın ve erkekler için ayrı ayrı gıyabi cenaze namazının kılınmasının ardından İSTOK Başkanı Halit Çelik basın açıklaması yaptı.
Darbecilerin halka zulmedip demokrasi ile bağdaşmayan eylemlerde bulunduğunu belirten Çelik, "Halkın oyları ile seçilmiş hükümet, cumhurbaşkanı ve millet iradesi; hainlerin darbe teşebbüsüne maruz kalmıştır. Halkın millet iradesine sahip çıkması ve sokaklara çıkmasıyla hainler geri çekilmek zorunda kalmıştır. Unutulmamalıdır ki, kalkışma henüz sonlanmış değildir. Sadece hainler gizlenmiş, fırsat beklemektedir. Silahını ve tankını alması için çalışan ve vergi ödeyen halka ateş açan hain gurubun ihanetini gözler önüne sermek için dahi olsa, bu olaylar olurken okunan ezanlar, selalar ve Kuran'lar için dahi olsa bizler meydanları bırakmayacağız. Okçular Tepesi'ni bırakmayacağız. Bu süreçte tankın üzerine çıkarak kalkışmayı engelleyen halk şu mesajı vermektedir; 'Halk, darbeden üstündür!' Bu mesaj gereken mevkilere ulaşana kadar biz, talebeler, sokakta olacağız ve Okçular Tepesi'ni terk etmeyeceğiz, yalnız da bırakmayacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!