Seferihisar belediyesi esnaf için online sipariş dönemi başlattı "Yiyin gari"

Güncelleme Tarihi:

Seferihisar belediyesi esnaf için online sipariş dönemi başlattı Yiyin gari
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2021 17:02

Seferihisar Belediyesi, pandemi nedeniyle zor bir süreçten geçen esnafa destek için online sipariş uygulaması olan ‘Yiyin Gari’yi hayata geçirdi. Uygulamayla yemek siparişi verilebiliyor, ayrıca Halk Market başta olmak üzere yerel market ve bakkallardan alışveriş yapılabiliyor. 1 Nisan’dan itibaren evlere kuryeyle hizmet vermek isteyen diğer işletmeler de sisteme dahil edilecek.

Haberin Devamı

 

SEFERİHİSAR Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, esnafa destek için ‘Yiyin Gari’ projesini uygulamaya soktuklarını belirterek, Türkiye’ye örnek olmak istediklerini söyledi. Koronavirüs nedeniyle pek çok işletmenin uzun süre kapalı kaldığını ifade eden Yetişkin, pandemiyle beraber tüm esnafın dengesinin değiştiğini söyledi. “Esnaf kan ağlıyor. Biz de ‘Yiyin Gari’ diye bir proje başlattık. Çünkü insanların alışkanlıkları da değişti. İnternet üzerinden sipariş verip yemek getirtiyorlar, market alışverişini internetten yapıyorlar” diyen Yetişkin, sipariş arabalarını Seferihisar’ın her yerinde görmeye başladıklarını kaydetti. Seferihisar Belediyesi olarak esnafı uygulamaya dahil ettiklerini vurgulayan Yetişkin, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

Seferihisar belediyesi esnaf için online sipariş dönemi başlattı Yiyin gari

PANDEMİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

“Esnafın tüm dokümanını toplayıp belli bir uygulama üzerinden halkla buluşacak şekilde sistem geliştirdik. Bundan hiçbir komisyon almıyoruz. Bu uygulamayla birlikte Seferihisar’ın parası kendi içinde kalacak. Yerli esnafın da büyük marketlere karşı ayakta kalmasını sağlayacak. 1 Nisan itibariyle marketlerde hizmete girecek. İleriki süreçte tüm esnafı içine alacağız. Pansiyondan terzisine kadar tüm uygulamaları dahil edeceğiz. Pandemi, esnafla birlikte bizi de çok etkiledi. Tamamıyla sosyal belediyecilik adına faaliyetler yürütüyoruz. Ekonomik olarak belediyeler de yıprandı. Ancak projelerimizin peşindeyiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’le beraber projeler de yürütüyoruz.”

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMALAR

Belediyeciliğin sadece rutin işleri yapmak olmadığını da ifade eden Yetişkin, insanların iyi-kötü günlerinde yanlarında olmanın, onlarla daha fazla vakit geçirmenin önemli olduğunu dile getirdi. Esnafın arasında olmak, sorunlarını ve isteklerini anında çözebilmek gerektiğini de kaydeden Yetişkin, “Yani halkla bire bir yan yana olabiliyorsanız, yaralarına merhem olabiliyorsanız belediyecilik anlayışı orada değişiyor. İnsanların da istediği bu. Projeler zaten bellidir, ekibinizle birlikte bir şekilde gerçekleştiriyorsunuz. Haftanın bir gününü, öğle saatlerinde halkın içinde gezmeye çalışıyorum. Böylece yerinde dinlediğinizde sorunları çözme odaklı oluyorsunuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Seferihisar belediyesi esnaf için online sipariş dönemi başlattı Yiyin gari

 

Sistem nasıl
kullanılabilir?

‘Yiyin Gari’ uygulaması, AppStore ve Google Play’dan cep telefonlarına ücretsiz indirilebiliyor. Uygulamayı indirip GMS numarası ve diğer gerekli kayıt bilgileri girildikten sonra sipariş verilebiliyor. Uygulamayı açtıktan sonra teslimat adresi bilgileri, istenen ürünlerin eklenmesi ve tercih edilen ödeme yöntemi seçiliyor. Siparişin onaylanmasının ardından ürünler, işletmelerin kuryeleri tarafından alıcıya ulaştırılıyor.

 

Turizm beldelerinin
sıkıntıları ortak

BELEDİYELERİN devletten nüfusa göre pay aldığını ifade eden Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Kışın 45 bin olan nüfusa göre pay alıyoruz ama yazın nüfus 200 bin oluyor. Orada borçlanma başlıyor. Çarık ayağa uymuyor. Gelir gideri karşılamıyor. Ama dediğim gibi, bunlar bahane değil. Bahane üretmeden hizmet etmeye devam ediyoruz. Ancak formül bulunabilir. Bizim gibi yazlık beldelerde 6 ay kışlık nüfusa, 6 ay yazlık nüfusa göre gelir verilebilir” dedi.

Haberin Devamı

Seferihisar belediyesi esnaf için online sipariş dönemi başlattı Yiyin gari

 

MAVİ BAYRAK GURURU

SEFERİHİSAR’da sekiz tane mavi bayraklı plaj olduğunu ifade eden Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, bir mavi bayrak daha alacaklarını söyledi. Yetişkin, “Yetiştirebilirsek, Sığacık’ın orada yeşil alanımız vardı, tsunami yüzünden kullanılamaz hale geldi. Onu yeniden hareketlendireceğiz. Yapmak istediğimiz planlarımız var, sahil kesimine gelen insanlar pandemiyle ilgili tedbirlere de hakimler. Geçen yıl kimseden kötü bir not almadık. Bu yıl da gelen misafirlerimizi aynı şekilde ağırlarız” diye konuştu.

 

Belediye, vergi
borcunu sıfırladı

SEFERİHİSAR Belediyesi, vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, peşin yapılandırmaya gitti. Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, yapılandırmayla belediyenin 11 milyon TL avantaj sağlayarak, 28 milyon TL vergi borcunun 17.5 milyon TL ödenip sıfırlandığını ifade etti. Hedeflerinin Seferihisar’da yatırım, üretim ve istihdamı artırmak, belediyenin ekonomisini güçlendirmek olduğunu kaydeden Yetişkin, şunları söyledi: “Hizmet kalitemizi daha da iyileştirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Pandemi dönemi ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz, belediyemizi çok zorladı. Bu dönemden Seferihisar Belediyesi’nin özverili çalışmalarıyla, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in ilçemize yaptığı yatırımlarla daha güçlü çıktık.”

Haberin Devamı

ÇARŞI MEYDANINA ASILACAK

2020 gelir-gider kalemlerini çarşı merkezindeki led ekrandan halka ilan edeceğini belirten Yetişkin, “Kamu kaynaklarımızı ne şekilde kullandığımızı ortaya koyarak şeffaf yönetim ilkesiyle, harcadığımız her kuruşun hesabını yurttaşlarımıza vermeye devam edeceğiz” dedi.

Seferihisar belediyesi esnaf için online sipariş dönemi başlattı Yiyin gari

 

Bağımsızlık sergisi açıldı

SEFERİHİSAR Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından düzenlenen üye ülkelerin bağımsızlıklarının 30. yıldönümünde Türk dünyasının en seçkin fotoğraf sanatçılarının objektiflerine yansıyan karelerden oluşan fotoğraf sergisi, Seferihisar Çağan Irmak Kültür Merkezi’nde açıldı. TÜRKSOY’un Türk dünyası üyeleri Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Özbekistan Cumhuriyeti, Türkmenistan şehirlerinin fotoğraflarından oluşan serginin açılışında konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Bugün çok gururluyum” dedi, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ AKTARMAK

“Bu kıymetli eserleri bizimle buluşturan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov’a tüm Seferihisar adına çok teşekkür ediyorum. TÜRKSOY, Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak için büyük çaba sarf ediyor. Bu kapsamda gerçekleşen tüm proje ve etkinliklerde TÜRKSOY’un yanında olduğumuzu belirtmek isterim. TÜRKSOY ile Seferihisar arasında gelişen dostluk tüm Türk dünyasına hayırlı olsun. Seferihisar olarak TÜRKSOY’un İzmir’de temas noktası olmak birçok alanda işbirliğimizi ve paylaşımımızı artıracaktır.”

Seferihisar belediyesi esnaf için online sipariş dönemi başlattı Yiyin gari

 

Kocaçay’ın çevresi değişiyor

SEFERİHİSAR Belediyesi’nin daha yaşanabilir ve güzel bir ilçe için gerçekleştirmeyi planladığı Kocaçay Projesi’nde son aşamaya gelindi. Yaklaşık 200 bin metrekarelik alandaki projede çocuk oyun parkından yürüyüş yollarına, botanik bahçelerinden çay bahçesine vatandaşın keyifle vakit geçirebileceği çok çeşitli alanlar bulunacak.

SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, söz verdikleri Kocaçay Projesi’ni hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in destekleriyle Seferihisar’da uzun zamandır eksikliğini çektiğimiz rekreasyon alanımız hayata geçecek. Kocaçay, mevkisi ve yeşil alanlarıyla Seferihisar’ın en kıymetli bölgelerinden. Hep birlikte bu alanı Seferihisarlıların ve gelen misafirlerimizin vakit geçirmekten keyif aldığı bir yer haline getireceğiz” dedi.

 

Başkan: Orhanlı’ya jeotermal
enerji santralı istemiyoruz

SEFERİHİSAR Orhanlı’da planlanan jeotermal enerji santralı için çalışmalar devam ediyor. Projeyi hayata geçirmek isteyen firma, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED raporu başvurusunda bulundu. Projeye şiddetle karşı çıktıklarını belirten Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, projenin Seferihisar’a nefes veren ağaçları, içme su kaynaklarını tehlike altına soktuğunu söyledi. Projenin hayata geçirilememesi için tüm haklarını kullanacaklarını kaydeden Yetişkin, “Çiftçilerimiz, köylülerimiz üretiyor. O bölgede dünyaca ünlü erkence zeytini yetişiyor. Proje, bu zeytinin popülasyonunu olumsuz etkileyecek. Köyden göçü engellemeye çalışıyoruz ama o insanlar tarım yapmazsa o köyden göç başlar. Ayrıca çevre kirliliği açısından sonuçları da olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!