Savcı, binbaşının tutuklanmasını istedi

Güncelleme Tarihi:

Savcı, binbaşının tutuklanmasını istedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 17:30

Savcı, binbaşının tutuklanmasını istedi

Haberin Devamı

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA) - İZMİR merkezli olarak yapılan 'gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında fişleme yapıp, sahte delil üretilmesi suçuna karıştıkları iddiasıyla hakkında yakalama kararı verilen muvazzaf askerlerden Deniz Binbaşı K.M.'de, teslim oldu. Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'ya ifade veren K.M., tutuklanması istemiyle 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi.
İzmir merkezli olarak yapılan ve kamuoyunda 'Askeri Casusluk' olarak bilinen gizli askeri bilgi ve belge bulundurma davasında, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 356 kişi, İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıp beraat etti. Bu soruşturma süresince sahte delil üretildiği ve fişleme yapıldığı iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun sürdürdüğü soruşturmada, aralarında dönemin İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın da bulunduğu polislerin yargılanmalarına başladı. Genişletilen bu soruşturma sonrasında geçen perşembe günü 10 ilde yapılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 30 kişiden 8'i gözaltına alındı. Şüphelilerin Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantıları öncesinde belli yerlerde toplantılar yapıp, atamalar için kararlar verdikleri ileri sürüldü. Haklarında gözaltı kararı verilenlerden 22 kişi henüz yakalanamadı. Adliyeye sevk edilen 8 kişiden 6'sı tutuklandı.
Bu operasyonun ardından paralel yapıya üye oldukları iddiasıyla bazı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli hakkında da gözaltı kararları alındı. Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu ile Tuğamiral Ali Suat Aktürk ve 4 binbaşı hakkında gözaltı kararı verildi. Binbaşılardan H.Ö. İstanbul'da, Ö.G.'de Eskişehir'de gözaltına alınıp İzmir'e getirildi, ikisi de sevk edildikleri adliyede tutuklandı.
ASKERLER ADLİYEYE GETİRDİ
Gözaltı kararı öncesinde doktor raporu aldıkları için yakalanmadıkları açıklanan muvazzaf askerler için savcının talebiyle mahkeme ikinci kez yakalanmaları kararı çıkardı. Bu gelişme sonrasında her yerde aranmaya başlanan muvazzaf askerlerden Sahil Güvenlik Genel Komutanlığı'nda görevli Deniz Binbaşı K.M., bugün merkez komutanlığına teslim oldu. Adliyeye askerler eşliğinde gelen ve soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'ya ifade veren Binbaşı K.M., tutuklanması istemiyle 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!